In mijn slaapkamer vind je verschillende landkaarten. En zelfs op mijn kuit heb ik een grote wereldkaart laten tatoeëren. Topografie vond ik als kleine jongen al interessant; de verschillende continenten, de oceanen en natuurgebieden over de hele wereld gelegen. Het is niet alleen heerlijk om aan de hand van een kaart of map weg te dromen bij verschillende bestemmingen, maar het is ook nog eens leerzaam. 

Deze blog is geschreven in samenwerking met wereldkaarten.nl. Om mijn collectie met wereldkaarten uit te breiden gaf wereldkaarten mij een kortingsbon van €50,- om te besteden in hun webshop. Wat voor wereldkaart voor aan de muur krijg je als je bij deze webshop een bestelling doet.

Wat biedt de webshop

Zoals het domein van wereldkaarten.nl al doet vermoeden, kun je op deze website wereldkaarten bestellen. Meer dan 50 wereldkaarten op verschillende materialen worden online aangeboden. De wereldkaarten zijn te verkrijgen op zes verschillende materialen, zoals canvas, hout, plexiglas, posterformaat en aluminium. Klein- en middelformaat wereldkaarten zijn vanaf €35,- tot €135,- te koop in de webshop. De echt grote afmetingen zijn een stuk prijziger, maar hey dan heb je wel een wereldkaart van 3 meter lang aan je muur. Deze kaarten passen niet bij mijn budget of formaat muur. Een middelformaat van 100×50 past meer in de woonkamer.

Of je nou een wereldkaart zoekt met dieren voor je kleine neefje of een historische wereldkaart voor je partner, voor iedereen is er een passende smaak te vinden. Het aanbod is groot en bestaat uit meerdere thema’s zoals historisch, gedetailleerd, trendy en kinderen. De wereldkaarten die ik eruit vind springen zijn de historische wereldkaarten. Dit zijn de wereldkaarten die ik mij kan herinneren van de topografie lessen op school. Toen de digitale wereldkaarten van Google Maps nog niet werden gebruikt, maar de oude wereldkaarten nog aan de muur hingen. Deze wereldkaart, opgedeeld in halfronden brengt een stukje geschiedenis terug in mijn kamer. Leuk als decoratie voor aan de muur en geheel anders dan ik al heb.

In de webshop maak in mijn bestelling voor de historische wereldkaart op canvas af. De afmetingen die ik kies zijn 100cm x 50cm, waardoor deze nog net bij mij aan de muur past. De historische wereldkaart in dit formaat kost €74,95. Dit is de prijs exclusief een ophangsysteem en prikvlaggetjes. Ik besluit om een ophangsysteem van €3.95 en prikvlaggetjes van €8,95 bij te bestellen. Bestel je op een ander soort materiaal dan canvasdoek, dan kun je ook nog verschillende keuzes in lijsten kiezen.

Betalen, dat gaat zoals de meeste webshops in Nederland en gaat met iDeal via je eigen bank. 

Wereldkaart pin vlaggetjes

Wereldkaart aan de muur

Daarnaast belooft de webshop een levering van 5 werkdagen. Echter werd de door mij bestelde wereldkaart op canvas al na 2 werkdagen aan de deur geleverd. Het canvasdoek werd geleverd in bubbeltjesplastic, beschermd door karton. Na mijn mening wordt de wereldkaart op deze manier goed beschermt tegen eventuele transport schade. Het uitpakken deed ik uiterst voorzichtig en was door de het plakband af en toe een gemartel.

Het viel mij gelijk op dat de afdrukkwaliteit van het doek duidelijk en scherp is. De houten lijst zorgt voor versteviging, maar ik had wat extra versteviging in het midden van de lijst verwacht. Bijvoorbeeld door een kruis door het midden. Ondanks dit voelt de wereldkaart niet slap aan. Het ophangsysteem is met een boor gemakkelijk te bevestigen waarna de wereldkaart gemakkelijk bevestigd kan worden aan de muur.

De wereldkaart op canvas heb ik een plek gegeven in de woonkamer. Als ik voor het bloggen bezig met een artikel over de wereld (of specifieke bestemming), dan kan ik makkelijk opzij kijken voor inspiratie. Voor een leuke prijs heb je een prachtige wereldkaart voor aan de muur. Een reisliefhebber zoals ik maak je hier blij mee. 

Wereldkaart aan de muur

Is een wereldkaart aan de muur iets voor bij jou in huis? 

Deze blogpost is gesponsord door: Wereldkaarten.nl