Nieuwjaarsvoornemens werken niet zo goed bij mij. Ukelele leren spelen of Spaans spreken komen al jaren voor in deze voornemens. Laten we het maar niet hebben over slechte gewoontes. Twee weken terug keek ik terug op het afgelopen reisjaar, een jaar met vijf nieuwe bestemmingen! In deze blog kijk ik naar mijn bucketlist bestemmingen voor aankomend jaar. Welke landen en steden zijn mijn persoonlijke droombestemmingen voor 2017? Kan ik dit beter dan het waarmaken van nieuwjaarsvoornemens? 

Mijn bucketlist bestaat meestal uit landen en steden die door cultuur, natuur of de bevolking hoog scoren in verschillende lijsten. Ik mag graag de ontwikkelingen in de reiswereld volgen, maar ook films op Netflix dragen hier een steentje aan bij. Ik ben gek van ‘off the beaten track’ bestemmingen zoals Myanmar en Iran. Deze laatste twee bestemmingen bezocht ik de afgelopen jaren. Naast de minder bekende bestemmingen maak je mij ook erg blij met een stedentrip in Europa. Hieronder, in willekeurige volgorde mijn persoonlijke droombestemmingen voor 2017.

Colombia

Colombia

Colombia; een land wat al langer op mijn bucketlist staat. Het had niet veel gescheeld of ik was dit jaar voor een backpacktrip naar Zuid-Amerika gegaan. Het land in het noordwesten van Zuid-Amerika is de laatste jaren veel aan het ontwikkelen. Dit hebben ze niet alleen op het gebied van infrastructuur, maar ook bijv. met het vredesakkoord tussen de FARC en regering gedaan. Ooit was Medellín een stad met vele moorden en in handen van drugsbaron Pablo Escobar. Niet alleen was hij machtig in Medellín. Heel Colombia wist hij met zijn geld te beïnvloeden. Hebben jullie de serie van Pablo Escobar al op Netflix gezien? Door al deze veranderingen wordt het reizen door Colombia veel aantrekkelijker. Wacht dat je van de stranden en jungles in het noorden van het land?

Stedentrip Barcelona

Barcelona

Barcelona; deze stad heb ik in 2017 precies 10 jaar geleden ook bezocht. Tijd vliegt, destijds zat ik op de middelbare school maakten we met klas een stedentrip naar Barcelona. De Sagrada Família en Park Güell bleven destijds ook niet onopgemerkt, maar ik kan me niet herinneren dat we in het basiliek zijn geweest. Laten we eerlijk zijn, alles was prachtig maar ik herinner me het niet zoals ik zou willen. De meesterwerken van Gaudi wil ik aankomend jaar nog een keer zien tijdens een stedentrip Barcelona.

Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen; in Scandinavië ben ik nog nooit geweest en toch ligt Denemarken wel heel dichtbij. Op 1.20uur vliegen van Amsterdam ligt Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Een stedentrip naar Kopenhagen is niet zomaar op mijn bucketlist terechtgekomen. Afgelopen jaar hebben we met z’n allen heel wat series en films op Netflix gekeken. Video on demand is een prachtige manier om reisinspiratie op te doen. Door series zoals ‘The Killing’ en ‘ The Bridge’ kwam Kopenhagen nog hoger op mijn bucketlist te staan. Uitgaan in de oude haven van Nyhavn, de gekleurde huisjes en Kopenhagens beroemde bezienswaardigheid; de zeemeermin.

Namibië deadvlei Afrika

Namibië

Namibië; De nationale parken, het wild life, de zandduinen en de bevolking zijn de kenmerken van dit land. Vergis je niet in de bezoekersaantallen, een aantal jaar geleden zat het bezoekersaantal op 1.2 miljoen per jaar (bron; Lonely Planet). Op safari gaan om giraffen, olifanten en andere dieren vast te leggen met mijn spiegelreflexcamera lijkt mij fantastisch! Vergeet de hoge zandduinen of de verlaten mijnstad Kolmanskop niet. Deze reisbestemming spotte ik in het ifly KLM magazine.

Nepal Mt. Everest

Nepal

Nepal; De aardbevingen van 2015 ware vele mensen om het leven zijn gekomen zijn we nog niet vergeten. Na het lezen van het boek Ki, een spiritueel verhaal over een Amsterdamse zakenman opzoek naar zijn innerlijke rust ben ik geïnspireerd geraakt. Niet alleen verteld de schrijver over zijn ervaringen in het boeddhistische klooster, maar ook over de pracht van de natuur. Hij legt een heuse wandeltocht af door de Himalayas. Het afleggen van een trektocht en het bezoeken van tempels in de afgelegen gebieden zijn uitdagingen die ik graag aan ga in 2017!

Alle afbeeldingen in deze blogpost zijn afkomstig van uploaders van Pixabay.

Welke bestemmingen staan op jouw persoonlijke bucketlist en waarom?