Al jaren heb ik een hechte en een hele fijne groep met vrienden, maar nog nooit gingen we een weekend weg met zen allen. Maanden geleden besloten we om met de vaste vriendengroep een weekendje weg te gaan. Waar gaan we naar toe? Zeeland, één van de Nederlandse Waddeneilanden of misschien een vakantiepark in de buurt. Afgelopen weekend gingen we een weekendje weg met de vrienden in Gelderland. We vermaakten ons met verschillende activiteiten en genoten van het lekkere zonnetje op de Veluwe.

Bordspel 30 seconds

Vakantiepark

De taak om een vakantiepark uit te zoeken werd al snel door één van ons op zich genomen. Met een groep van boven de 10 personen moesten het wel twee bungalows of één grote bungalow zijn. Het plannen van het juiste weekend koste iets meer tijd dan het vinden van een vakantiepark. Al snel waren we het eens over de locatie: Bospark de Schaapskooi op de Veluwe. Een vakantiepark gelegen in Epe met vrijstaande bungalows geschikt voor 6 personen. Naast de ideale plek voor een huisje waar we met z’n allen gezellig kunnen zitten heeft het vakantiepark vele faciliteiten voor kinderen. Faciliteiten waar wij als twintigers niet veel aan hebben, maar het is een park met een overdekt zwembad! Draadloos Internet is aanwezig en onze bungalows hadden een open keuken.

Activiteiten

Een vriendenweekend bestaat toch uit het leeg drinken van vele kratten bier en op een stoeltje zitten? Niet iets wat wij als vriendengroep leuk vinden om de hele dag te doen.
Een escape room is de afgelopen jaren in Nederland een activiteit die veelal door vrienden en bedrijven wordt gespeeld. Voor een bepaalde tijd wordt je opgesloten in één of meerdere kamers waar je met het oplossen van een puzzel uit moet zien te komen. Op nog geen 20 minuten rijden van Epe kozen wij op de eerste volle dag voor escape room de Veluwe Nunspeet. We speelden in twee groepen, één van 4 en één van 5 personen. In de escaperoom werd ons samenwerken op de proef gesteld en moesten we binnen een uur uit deze kamer zien te komen. Onderling waren we competitief en zouden we elkaar eens even flink inmaken. Grappig om achteraf te zeggen dat beide groepen er niet binnen een uur wisten te komen.

In de avond hadden we een all-you-can-eat restaurant de Stern gereserveerd in het hartje van Epe. Met veel verschillende keuzes uit eten zou er voor iedereen wel wat lekkers tussen zitten. Een stukje vlees, vis of misschien toch dat ijsje met extra veel slagroom en een aardbei. Helaas, ik vond het eten flink tegenvallen. Droog en taai vlees wat voor mij meer een stuk plastic was dan een lekkere wok om de maag te vullen. Gelukkig was het ook een all-you-can-drink, de biertjes vloeienden wel rijkelijk. Het eten mocht dan wel tegenvallen, de gezelligheid onderling was wel aanwezig!

Midgetgolf Epe

Op de tweede dag was het prachtig weer en de zon kwam steeds feller door de Veluwse groene bomen de tuin binnen schijnen. In de ochtend spartelden we even in het zwembad om de drank van de vorige avond eruit te zwemmen. Heel lang kon mijn lichaam hier niet van genieten, nog geen uur later werden de eerste flesjes bier alweer aangebroken. In combinatie met een broodje knakworst was het idee om een middagje te gaan midgetgolfen in de buurt geboren. Op nog geen 10 minuten lopen liepen we in de middag naar het Veluwse Eethuis Wissel. Deze officiële wedstrijdbaan met 18 holes was een sportieve maar dan ook competitieve activiteit. Nee, ik heb nog steeds niet mijn roeping in de sport gevonden. Met wat beginnersgeluk zakte ik al snel af naar een middelste plek.
Het sporten werd op het Roompot vakantiepark de schaapskooi beloond met een heerlijk diner. In tegenstelling tot de eerste avond was hier genoeg keus en smaakte het vlees verrassend goed!

Weekendje weg

Het vakantiepark is nog geen 40 minuten rijden gelegen van het dorp waar ik woon. Met spelletjes zoals ‘Pesten’ en ’30 seconds’, activiteiten en veel gezelligheid vliegt een weekendje weg met vrienden zo voorbij. Er even tussenuit en iets anders doen dan dat je normaal gesproken doet in het weekend.

Ga jij wel eens een vriendenweekend weg?