Dat het reizen één van mijn favoriete bezigheden is geworden moge duidelijk zijn. Ik praat en schrijf niets liever over het ontdekken van nieuwe bestemmingen. Nieuwe bestemmingen zijn in dit artikel even niet aan de orde, maar wat dan wel? Met een verzameling van oude vliegtickets ging ik opzoek naar idiote feitjes over mijn reizen. Hoeveel uur zat ik in het vliegtuig en wat kan ik kopen van de overgebleven valuta? Met vele vliegmaatschappijen vloog ik zowel van Nederland als Duitsland binnen en buiten Europa. In deze blog 16 idiote feiten over mijn vliegtuigreizen van de afgelopen jaren.

16 Idiote feiten

Tijdens het opruimen stuitte ik op een map met een verzameling van vliegtickets. Ja, van bijna elke vlucht heb ik wel een vliegticket bewaard. Waarom? Afgescheurde vliegtickets met bagage tags stopte ik altijd in mijn rugzak en na de reis kwamen deze er pas weer uit. Nieuwe vragen kwamen in me op. Hoeveel vliegtickets zitten er in deze map en in welk jaar zat ik het meeste aan boord van een vliegtuig? Een etui met alleen maar vreemde valuta maakte me nieuwsgierig naar de totale dagwaarde.

rugzak reizen

Wist je dat?

 1. Ik tot op heden 16 landen bezocht per vliegtuig
 2. Van 48 vluchten mijn vliegtickets heb bewaard
 3. Dat de totale vluchtduur van deze vluchten ongeveer 184 uur is
 4. Dat 184 uur vliegen voor mij omgerekend vijf weken werken is
 5. Ik in 2013 aan boord van 13 vluchten ben gestapt
 6. Mijn langstdurende vlucht van Amsterdam naar Bangkok 11:30uur duurde
 7. Een klein beetje aangeschoten ben geraakt op de vlucht van Brisbane naar Auckland
 8. Ik voor het opstijgen vaak al in slaap ben gevallen
 9. Dat ik munten en biljetten van 12 verschillende valuta heb verzameld
 10. De waarde van deze valuta zo’n 90 euro bedraagt
 11. De waarde van de Indonesische Rupee alleen al 40 euro is
 12. Je voor 40 euro ook twee retour vluchten Krakau hebt met lowbudgetmaatschappij Ryanair
 13. Ik de stad Istanbul nog maar één keer bezocht en het aantal overstappen op dit vliegveld meer dan 4 keer is geweest
 14. Dat ik het meest teleurgesteld ben in de service van Etihad Airways
 15. Ik extra vroeg naar het vliegveld ga om een stoel bij de nooduitgang te bemachtigen
 16. Me behoorlijk kan ergeren als passagiers zich niet aan de regels van de douane of cabin attendant houden

Wat is het meest idiote feitje waarmee jij op de proppen kan komen?