Inmiddels is het bijna 5 jaar geleden dat ik mijn ICT MBO niveau 4 diploma heb behaald. In deze vier studie jaren, op het Deltion College in Zwolle heb ik vele (leuke) klasgenoten gehad. Vriendschappen zijn ontstaan, tijdens stages in het buitenland zoals Duitsland en Belfast waar je elkaar pas echt leer kennen. Grappig om te zien dat iedereen steeds ‘volwassener’ word. Na de opleiding ICT; een echte baan, doorstuderen en samenwonen. Nu, bijna 5 jaar later spreek ik nog steeds een aantal van deze klasgenoten. We proberen 1 keer in de twee of drie maand af te spreken voor een hapje en een drankje. Afgelopen weekend gingen we een weekend naar Center Parcs de Huttenheugte. En of we ons vermaakt hebben tijdens het weekendje weg..

Center Parcs de Huttenheugte

Zes oud klasgenoten die voor de gezelligheid een weekendje weg willen. Een vakantiepark uitzoeken hoeft (in dit geval) niet één van de moeilijkste opgaven te zijn. De data waren al besproken tijdens een gezellige zomeravond op het terras in Zwolle. Wat zijn de eisen? Het vakantiepark hoeft niet uren rijden te zijn, een park met activiteiten en gezellig een drankje kunnen doen. Een van de jongens had het boeken van het vakantiepark op zich genomen. Vakantiepark de Huttenheugte ligt in het Drentse Dalen en heeft voor zowel jong en oud verschillende activiteiten. Het Aqua Mundo zwembad, de gamehall en bowlen zijn slechts een voorbeeld van de vele activiteiten op en rondom het park. Voor de meesten van ons is Dalen nog geen uur rijden. Een huisje voor zes personen aan het water had onze enige voorkeur en dat kan in Dalen!

Visvijver de Huttenheugte

Foto is gemaakt door: A. Ramsaran

Het weekend

Op vrijdag was ik vroeg begonnen met werken en daarom eindigde mijn werkdag halverwege de middag. Nog even snel naar huis om de boodschappen in te laden en op naar het vakantiepark de Huttenheugte.
Zoals ik had gehoopt staat er een koud biertje op mij te wachten. We drinken onze eerste pint leeg en lopen via de vijver naar het centrum van het park om een hapje te eten. In het pizza restaurant Nonna’s, te vinden Market Dome worden extra pittige peperoni pizza’s besteld. Om onze mond te blussen, die ondertussen lichtelijk in brand staat van de groene pepers op de pizza is een vers getapt biertje van Nonna geen straf. Mijn maag is inmiddels goed gevuld. Om niet met een after dinner dip in slaap te vallen besluiten we om ons uit te leven in de game hall. Waar ik rustig in beweging blijf met een spel air hockey en biljard, slaan de anderen de laatste agressies eruit. Terug in onze cottage drinken we een paar biertjes tijdens het spelen van een kaartspel.

Huttenheugte visvijver

Foto is gemaakt door: A. Ramsaran

De volgende ochtend wordt ik vroeg en vrolijk wakker. Terwijl iedereen langzaam wakker word, zet ik een verse pot koffie en bak ik op mijn manier (zachte dooier) iedereen een ei. Wanneer het eten wat gezakt is besluit ik, samen met één van de jongens te gaan hardlopen. Samen rennen we over de verschillende zones van het park en een ronde om de visvijver, waar vele vissers geduldig op hun vangst zitten te wachten. Als ik na 5km moe begin te worden stop ik niet heel veel later. Het zonnetje schijnt en met een trui of vest aan is het voor een oktobermaand een heerlijke temperatuur. Op de steiger genieten we van de zon om later in de middag naar het zwembad te gaan. Aqua Mundo; het zwembad van de Huttenheugte. Het tropische zwembad is voorzien van verschillende baden en zelfs een wildwaterbaan. Een prachtig zwembad voor de kids. Net als in mijn jongere jaren kan ik ook als twintiger genieten van een duik in het zwembad en ga ik zo’n 10 keer van de wildwaterbaan. Ja, kleine jongetjes worden nooit groot hé! De zaterdag vliegt voorbij en in de avond dagen we elkaar uit voor een potje bowlen. Dat we gewaagd aan elkaar zijn zorgt voor een onderlinge strijd.

Bowlen Hutteheugte

Als winnaar van een gezellige bowl- en bieravond word ik wakker op alweer de laatste dag. Inmiddels slaat de klok half 12 en is het tijd om uit bed te rollen. Met een lichtelijke kater stap ik eerst onder de douche. Dat ik het gister erg gezellig was is te merken, ik sta even later alleen in de woonkamer. De geur van verse koffie en ei moet iedereen wakker hebben gemaakt. Even later zitten we met z’n allen aan het ontbijt. De eerste paar uur komen we niet van de bank af (kater?!?). We zitten gekluisterd aan het spel Worms Revolution, een spel wat wij vandaag op de laptop spelen. Later op de middag duik ik nog even het zwembad. De sportieve activiteiten worden ook vandaag weer opgepakt en niet heel veel later staan we op de bowlingbaan. De strike en spare zijn ook vanavond flink geraakt. Een gezellig weekendje Huttenvreugde wordt na het bowlen afgesloten in onze cottage.

Ga jij wel eens een weekendje weg met vrienden en welke activiteiten doen jullie dan?