Het inpakken van je rugzak voor een stedentrip kan frustrerend zijn, wat neem je mee en wat laat je thuis ?  Kies je voor extra bagage of neem je alleen handbagage mee ? Elke keer wanneer ik op reis ga struikel ik hier weer over. De rugzak die niet dicht wil omdat ik veel te veel mee wil nemen. Wat neem ik mee in mijn rugzak als ik op stedentrip ga ?

Hoe vaker je op reis gaat hoe makkelijker het inpakken van je rugzak word. Je komt er snel achter wat je vaak nodig gaat hebben of wat je eigenlijk niet nodig hebt. Natuurlijk is dit afhankelijk van de bestemming en duur van je reis. Ga je naar een koud land dan heb je dikke kleding nodig en zit je rugzak sneller vol. Als je een weekend stedentrip hebt gepland heb je aan een 30 liter rugzak al snel voldoende en laat je die 75 liter backpack wel thuis. Het thuis laten van je grote rugzak scheelt al snel in bagagekosten dit is wel afhankelijk van je vliegmaatschappij en de afmetingen van je handbagage.

Ik ben een freak op het gebied van gadgets en mag dan ook graag mijn spiegelreflex camera, camera accessoires, iPod en laptop graag meenemen op reis. Deze spullen zijn zwaar en groot, kortom je kleine rugzak zit al snel vol met accessoires. Niet ideaal voor een weekendje weg naar Istanbul of Londen. Ga ik tijdens een stedentrip fotograferen of ga ik bloggen op mijn laptop? Waarschijnlijk schrijf ik mijn artikelen pas als ik terug ben in Nederland en kan ik beter mijn laptop thuis laten.

Schone kleding is een ‘must’, vierdagen in dezelfde kleding lopen is voor mij geen optie. Ga je vliegen en wil je toch je toilettas meenemen tijdens je stedentrip? Een toilettas met mini douche artikelen zal voor de meeste mensen voldoende zijn. Daarbij is het meenemen van vloeistoffen en gels meer dan 100ml verboden als handbagage. Kleding zoals sokken, ondergoed en T-shirts rol ik vaak in een kleding net (geen vacuüm zak) wat mijn kleding netjes bij elkaar houd. Het zal verschillen per persoon wat en hoeveel aan kleding je meeneemt op stedentrip. Dikke kleding probeer ik altijd tijdens de heen en terugreis te dragen zodat ik meer ruimte in de rugzak overhoud. Een reishanddoek neemt niet zoveel ruimte in beslag, droogt snel en heeft een lichtgewicht de perfecte handdoek dus. Wanneer je lang op reis gaat en je grote rugzak meeneemt heb je al snel meer ruimte waardoor je meer mee kan nemen. Nog steeds is het belangrijk dat je goed nadenkt over het aantal spullen wat je mee wil en kan nemen.

Wat neem ik mee in mijn rugzak op stedentrip?

 • 2x snel handdoek
 • 1 x broek
 • Ondergoed
 • 2x T-shirts
 • 2x sokken
 • Toilettas (mini deodorant, douchegel, tandpasta, tandenborstel, gel en eventuele scheerartikelen)
 • Slippers
 • Vest (of trui)
 • Camera
 • Wereldstekker
 • Laders (telefoon en camera)
 • Mini EHBO kit
 • + eventuele zomer of winter artikelen

Vergeet niet je legitimatie en vliegtickets mee te nemen!