Het Opera House in Sydney een gigantisch gebouw in de grootste stad van Australië is misschien het eerste waar je aan denkt als je aan Australië denkt. De stad Sydney staat bekend om het geweldige nachtleven, de parken en stranden die je eigenlijk allemaal wilt zien. Wat als je nou niet zoveel tijd hebt ? Dan is een walking tour misschien wat voor jou die je geweldig kunt combineren met het uitgaansleven van Sydney.

I’m free walking tour

In Sydney is er zoveel te doen dat de Lonely Planet hier zelfs een boek over geschreven heeft. Je kunt kiezen voor een dagje sightseeing in Sydney, de Botanische tuinen of een dagje relaxen en-of surfen op Bondi Beach.
De beste en voor mij de leukste manier om de stad te verkennen was met de I’m Free walking tour. Deze tour is “gratis” en neemt je mee naar de beste en bekendste plekken van Sydney. In 3 uur neemt de gids je mee naar de beste bezienswaardigheden van Sydney waarover de gids je veel kan vertellen. Deze tour is twee keer per dag en vertrekt vanaf Town Hall een plek die je in de grote stad gemakkelijk kunt vinden. Vanaf Town Hall loop je met de gids en wellicht grote groep naar het QVB (Queen Victoria Building). QVB is een geweldig oud winkel centrum uit 1898 die ze voor de renovatie in 1980 zelfs in een parkeergarage wouden veranderen. Voor de winkel liefhebbers vind je hier +/- 200 winkels waar je al je vakantie geld kunt uitgeven. Nadat je erachter bent gekomen dat alle winkels best duur zijn loop je snel door naar het Hyde Park.
Hyde park waarschijnlijk Sydneys bekendste park is een geweldig park waar je lekker kunt relaxen en uren kunt rondhangen.  Zo kun je genieten van een potje schaken met de gigantische pionnen. Vervolgens loop je door naar het oude ziekenhuis waar je meegenomen wordt in de geschiedenis van Sydney, in vijf minuten word een leuk verhaal verteld om daarna door te lopen naar de volgende stops. Je zult snel door ‘The Rocks’ het oudste stukje van Sydney lopen, een mooie wijk die je kunt bezichtigen met een andere tour van dezelfde organisatie. De tour eindigt dan uiteindelijk bij een geweldig uitzichtpunt waar je geweldige foto’s kunt maken van het Opera House en Sydneys Harbour Bridge. Hoe wordt de gids dan betaald, de tour is toch gratis? Ja dat klopt, aan het einde van de tour kun je een vrijwillig bedrag geven als een bedankje. Na al het lopen heb je wel trek gekregen en kun je de dag afsluiten met een heerlijk etentje.Wil je echt Australisch eten proberen ? Ga dan naar het Australian Hotel wat ongeveer 10 minuten lopen is vanaf het punt waar je tour geëindigd is. Dit restaurant heeft een menu kaart vol met heerlijke gerechten en vele lokale bieren. Mijn ogen vielen op een pizza met krokodil, kangoeroe, emoe en eend. Hoe gek het ook klinkt deze pizza was één van de betere pizza’s die ik gegeten heb! Is er buiten nog plek, ga dan zeker op het terras zitten en geniet van het lekkere eten en drinken.

I'm free walking tour Sydney
Uitgaan in Sydney

Het uitgaansleven in Sydney is groot er zijn zoveel verschillende restaurants, cafés en clubs te vinden. Tijdens je verblijf in Sydney mag je het uitgaansleven dan ook echt niet missen. Kingscross is na mijn idee wel het bekendste uitgaansgebied voor de jongere backpacker in Sydney. Oké Kingscross is misschien niet helemaal de wijk die je verwacht als je een avondje gaat stappen. Op elke hoek van de straat vind je wel een stripclub of sexshop en de illegale prostitutie valt ook niet te missen. Een persoonlijke aanrader vind ik het Kings Cross Hotel een club met 6 verdiepingen. Deze mega club heeft op elke verdieping weer een andere stijl muziek en variatie van verschillende soorten dranken. Wanneer je hier bent sla dan de bovenste verdieping niet over, bonus, op het balkon heb je een geweldig uitzicht over de stad. Een nadeel van het uitgaan in Sydney is wel dat je bijna voor elke club entree moet betalen. Het nachtleven is echter wel vermakelijk en je zult je goed vermaken in de vele clubs en cafés.