Er zijn tegenwoordig veel verschillende applicaties beschikbaar voor smartphones en tablet. Zo zijn er ook vele reis applicaties beschikbaar in de verschillende app stores. Al jaren gebruik ik tijdens het reizen veel maar ook dezelfde reis applicaties op mijn smartphone. In de lijst hieronder lees je mijn favoriete reis applicaties die het reizen iets makkelijker maken, voor sightseeing  of  het boeken van je hostel.

1. Tripadvisor

Deze applicatie is beschikbaar voor verschillende platformen zoals Android en Windows. Met Tripadvisor kun je gemakkelijk informatie  opzoeken over steden, restaurants en hotels. Door te zoeken op een stad zoals Zwolle komt de app automatisch met suggesties. Ben je opzoek naar een hotel in Zwolle dan kun je sorteren op ranking of op prijs van laag naar hoog. Weet je niet wat je allemaal kunt doen in Zwolle zoek dan eens op attracties, tripadvisor kan je de leukste op een rij zetten. Ook kan je met tripadvisor gemakkelijk tickets vergelijken en boeken.

2. Hostelworld

Ook deze applicatie is beschikbaar voor meerdere platformen, zowel voor tablet als smartphone. Ga je op reis en weet je nog niet waar je wilt verblijven ? Hostelworld zet hostels, B&B maar ook appartementen voor je op een rijtje. Deze applicatie laat je de reviews, afbeeldingen en beschikbaarheid van je accommodatie zien. Ben je al onderweg en beschik je over een internet verbinding dan is hostelworld een veilige manier om je accommodatie te regelen.

3. Kayak Flights

Kayak Flights is een gratis app voor het vergelijken van vliegtickets. Net zoals Skyscanner vergelijkt deze app snel en gemakkelijk verschillende vluchten. Op basis van je ingevoerde gegevens zal deze applicatie de goedkoopste opties laten zien. Naast goedkope vliegtickets kun je ook zoeken op Hotels en auto huur. Heb je een goedkope vlucht gevonden ? Schrijf je dan in op een prijs alert, wanneer de prijs veranderd geeft deze applicatie je een notificatie. Nog een leuke future van deze app is de verkenner. Op basis van je vertrek vluchthaven laat deze applicatie je de goedkoopste opties zien. Heb je een voorkeur voor een koud land ? Dan kun je dat gemakkelijk instellen. Wil je niet meer dan €150 uitgeven zoek dan op een maximale prijs.

4. Currency Converter

Currency Converter zegt het al, het berekend en vertaald elke dag de nieuwe valuta voor je. Deze applicatie kan 190+ verschillende valuta’s voor je berekenen. Handig als je in het buitenland zit en je wil de nieuwe koers berekenen van de valuta’s. Wel moet je beschikken over een internet verbinding, anders bereken je misschien met oude koersen.

5.  Skyscanner

Snel opzoek naar goedkope vluchten ? Skyscanner bied de mogelijkheid om vanaf je telefoon gemakkelijk en snel opzoek te gaan naar vliegtickets. Skyscanner vergelijkt vele vliegmaatschappijen en laat je de verschillende mogelijkheden zien. Door de brede zoekfunctionaliteit binnen deze applicatie is er eigenlijk altijd wel een ticket te vinden (als de prijs maar schikt). Ben je nog niet helemaal uit over de prijs dan kun je met de handige widget optie de prijzen van je zoekopdracht in de gaten houden.

Meerdere Apps

Er zijn nog vele andere applicaties die ik gebruik om aan verschillende informatie te komen of om mijn reizen bij te houden. Hieronder in het kort nog een aantal applicaties die het proberen waard zijn.

-Traveler: Voor het bijhouden van je reis voeg leuke foto’s, filmpjes en notities toe.
-FlightTrackFree: Volgen van vluchten, geeft je de precieze locatie, vertrektijd of vertraging aan.
-Worldmate: Plan, boek en organiseer je reizen. Stuur je schema’s door en krijg de laatste vlucht alerts.

Wat is jouw favoriete reis app?