In het begin van 2014 schreef ik een artikel over mijn droombestemmingen voor het nieuwe jaar 2014. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en is het tijd om terug te blikken op 2014 . In deze blogpost schrijf ik over mijn reis naar India en een aantal geweldige stedentrips die ik in 2014 maakte. 

Mijn droombestemmingen voor 2014 moesten realistisch, haalbaar en goed te combineren zijn met mijn fulltime job. In grote letters schreef ik India boven aan mijn lijst met droombestemmingen. Een land waar ik veel over heb gehoord tijdens het backpacken door Australië en een land wat me steeds nieuwsgieriger heeft gemaakt. Behalve reisbestemmingen stonden er ook een aantal doelen op deze lijst zoals het leren spelen van een gitaar. Gezellig met andere reizigers muziek maken om een kampvuur. Een ander doel was het uitbreiden van mijn talenknobbel en Spaans leren.

Droombestemmingen die op mijn wishlist van 2014 stonden:
1. India
2. Antwerpen
3. Jeruzalem

Doelen die op mijn wishlist van 2014 stonden:
1. Gitaar leren spelen
2. Spaans leren

India

In de zomer van 2014 maakte ik een geweldige reis door het noorden van India. Via de reisorganisatie Shoestring boekte ik samen met een goede vriendin een low-budget reis door het noorden van India. Tijdens deze geweldige reis door India leerde ik veel over de cultuur en mocht ik drie weken later India verliefd verlaten. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten en waar ik veel leuke mensen heb leren kennen. Wil je nog eens terug lezen hoe ik gereisd heb door het noorden van India dan kun je dat terug lezen in mijn blog over India.

Antwerpen

Helaas kan ik Antwerpen niet afvinken maar heb ik wel de Belgische stad Brugge en Gent bezocht. In April 2014 een stedentrip naar Brugge. Brugge stond al in het jaar 2012 gepland maar eindelijk werd deze in 2014 bezocht. Brugge een gezelligheidsstad met top bieren waar ik flink van genoten heb. Met een bezoek aan o.a. de Grote Markt en de Oude Vrouwekerk. Wil je nog eens terug lezen hoe ik gereisd heb door het noorden van India dan kun je dat terug lezen in mijn blog over Brugge.

Jeruzalem

Ook Jeruzalem stond op mijn lijst voor 2014. De Israëlische stad Jeruzalem een stad met veel geschiedenis, bekend van bijbel verhalen. De 3000 jaar oude hoofdstad van Israël lijkt me geweldig om te zien, de klaagmuur, de synagoges en de vele oude zijstraten. Hierin moest ik me dit jaar teleurstellen, je raad al.. ook deze reis heb ik niet gemaakt dit jaar. Jeruzalem zal zeker nog een bestemming zijn die ik graag wil bezoeken.

Gitaar leren spelen

Ik wilde in 2014 graag gitaar leren spelen om tijdens het reizen muziek te kunnen maken. Een doel wat met motivatie en een gitaar best te halen zou zijn in een jaar tijd. Snel na het schrijven hierover vond ik het beter om ukelele aan te schaffen, een instrument wat veel gemakkelijker zou zijn tijdens het reizen. Al snel kocht ik boeken en stem apparatuur om deze ukelele zo goed mogelijk te leren spelen. Met de motivatie die ik had lukte het aardig om weken elke avond te oefenen in mijn slaapkamer. Een muzikaal talent ben ik niet en ik kreeg al snel medelijden met mijn buren. Hopelijk lukt het mij in 2015 om les te nemen zodat ik alsnog mensen kan wakker houden met goede muziek.

Spaans leren

Misschien had ik mijn doelen voor 2014 iets te hoog gelegd en kwam er niks van het Spaans leren. Dit betekend niet dat ik mijn talenknobbel niet meer wil uitbreiden of dat ik lui ben. In tegendeel, ik wil nog altijd deze taal beheersen. Een goede reden om dit alsnog te doen zijn mijn plannen om door Latin Amerika te reizen, wel makkelijk als je dan de basis Spaans spreekt. Ik ben benieuwd wat dit mij oplevert en wie weet schrijf ik een volgend blog wel in het Spaans.

Stedentrips

Naast de droomreizen en doelen die ik niet behaald heb in 2014 maar wel op mijn lijst stonden maakte ik nog een paar fantastische stedentrips. In oktober van 2014 maakte ik een uitstapje naar het Oktoberfest in München. Op het gigantische festivalterrein genoot ik van het grootste bierfeest ter wereld! In november reisde ik af naar de Turkse stad Istanbul voor een stedentrip. Ik was nog nooit verder gekomen dan de voordeur van Atatürk Airport. Begin december bezocht ik een vriend in Frankfurt die ik al anderhalf jaar niet gezien had. Een kort weekendje in het mooie Duitsland waar ik onder andere een kerstmarkt bezocht in Aschaffenburg.
Van knallend het jaar uit gaan kon ik dit jaar wel spreken. Tijdens oud en nieuw bezocht ik de Engelse stad Londen die bekend staat om haar grote vuurwerkshow tijdens NYE. Niet was ik daar alleen voor het grote feest maar ook voor sightseeing door deze geweldige stad.