Oud en nieuw vieren in Londen één van de grootste vuurwerkshows binnen Europa die je niet mag missen! Nog een laatste trip naar het buitenland voordat het nieuwe jaar wordt ingeluid. Deze trip gaat zoals de titel al verklapt naar Londen.

Zoals het wel vaker bij mij gaat beslis ik op het laatste moment waar ik naar toe ga. Ook dit jaar was ik weer aan het twijfelen waar ik oud en nieuw zou vieren totdat iemand mij mee vroeg naar Londen. Eerder vierde ik al eens oud en nieuw in Australië en kon ik genieten van een groot vuurwerk spektakel. Dit spektakel was dan niet in het bekende Sydney maar in Brisbane. Toch genoot ik van al die mensen die bij elkaar kwamen om het nieuwe jaar te vieren. In Europa staat Londen bekend om haar grote vuurwerkshow tijdens oud en nieuw en was dit een goede reden om dit jaar voor Londen te kiezen.

Via één van de lowbudget vliegmaatschappijen vond ik een enkel vliegticket voor zo’n €25 euro van Eindhoven naar Stansted. Als je het mij vraagt niet veel geld voor een vliegticket op oudjaarsdag en hopelijk een knallend feest in Londen. Als je dan toch in Londen bent waarom niet gelijk een paar dagen erbij aanplakken voor sightseeing? Inderdaad dat zou jij toch ook doen en daarom koos ik er voor om vier dagen in Londen te verblijven. Al hoewel vliegen sneller is van Londen naar Eindhoven kies ik voor een ander alternatief namelijk de bus. Voor een paar tientjes en een beetje rijden we met Euroline vanaf Londen weer terug naar Eindhoven Centraal.

We zouden niet de eerste en de laatste zijn geweest die bedacht om oud en nieuw in Londen te gaan vieren. Tijdens deze dagen zijn de prijzen voor accommodatie duurder dan normaal en vaak al volgeboekt. Als iemand die van lowbudget reizen houdt kies ik dan ook niet snel voor een hotel. Aangezien de meeste hostels al €120 p.p.p.n vroegen tijdens oud en nieuw zou Airbnb een mooi alternatief zijn. Airbnb wat ik tijdens mijn reizen nog nooit heb gebruikt maar wel eens wil uitproberen. Na wat zoeken op de website van Airbnb vond ik een betaalbare kamer dicht bij het centrum van Londen. Helaas bleek deze plek al gereserveerd te zijn en konden andere hosts mij ook geen slaapplek aanbieden (betaalbaar en dichtbij het centrum van Londen). Opnieuw begon de speurtocht naar een hostel die betaalbaar en redelijk dichtbij het centrum van Londen zit. Nog niet veel later vond ik een hostel in Notting Hill voor nog geen €24,- p.p.p.n inclusief ontbijt. Een hostel met goede recensies en zeker niet verder van het centrum als de Airbnb plekken. Niet twijfelen maar boeken en die Airbnb ervaring die komt de volgende keer dan wel.

Nu het vervoer en de accommodatie is geregeld kan ik alleen maar vooruit kijken naar dit grote vuurwerkspektakel. Overal op het internet vind je leuke informatie. Vanaf waar ik de show ga bekijken weet ik nog niet maar dat zal snel loslopen. Heb jij nog tips laat deze dan weten in een reactie onder dit artikel.