De stad Istanbul staat bekend om zijn prachtige moskeeën en bazaars. Istanbul is een perfecte stad voor een korte stedentrip. Je kunt in 3/4 dagen genieten van de Turkse cultuur het eten maar ook het uitgaan. Istanbul staat al een paar jaar op mijn bucketlist maar nog nooit bezocht ik deze stad.

Nog nooit eerder ben ik in Istanbul geweest, vele malen heb ik een transfer gehad op Ataturk Airport. Tijdens deze transfers ben ik nooit verder gekomen dan de voordeur van het vliegveld. Een schande vind ik zelf. Van andere reizigers hoor of lees ik vaak over deze geweldige stad. De Turkse cultuur moet geweldig zijn in Istanbul en de Blue Mosque is een must see. Als hobby reisfotograaf kun je geweldig losgaan op de bazaar maar ook in het historische centrum of bij de vissershaven. Slechts een paar redenen die voor mij al genoeg zijn om deze steden trip te maken. Ook ben ik benieuwd naar het uitgaansleven in Istanbul

Zo goedkoop mogelijk een vliegticket vinden is voor mij een kick en een soort van gewoonte geworden. Avonden kan ik me vermaken op de verschillende vergelijkingswebsites voor vliegtickets. Ik zocht op retour tickets van Amsterdam naar Istanbul voor 3 dagen. Na wat vergelijkingswebsites bekeken te hebben had ik mijn grens gesteld op €150 voor een retour ticket. Een paar dagen later vond ik een retour ticket voor +/- €120 euro, niet gek toch? Ik kon het niet laten om deze vlucht te boeken. Samen met een goede vriend zal ik eind november naar Istanbul vliegen.

We zullen overnachten in een low budget appartement in de wijk Fatih. Deze wijk ligt dicht bij het historische centrum waar de prijzen nog net iets goedkoper zijn dan in het oude centrum. Volgens de website zijn de meest populaire toeristen attracties zoals het Hagia Sophia museum en de blauwe moskee op loop afstand. Ideaal voor een kort weekend waarin we veel willen gaan zien.
Zoals je misschien wel weet bestaat Istanbul uit een Europees en Aziatisch gedeelte. Graag zou ik met de veerboot de oversteek willen maken van de Europese naar de Aziatische kant. Alleen de oversteek per veerboot moet al de moeite waard zijn.  Mocht het niet lukken om een het Aziatische gedeelte als ‘toerist’ te bekijken dan heb ik het geluk dat we terug vliegen vanaf Sabiha Cokcen Airport. Het vliegveld van Istanbul gelegen in het Aziatische deel. Ik ben benieuwd naar deze Turkse stad en heb ik hier al een tijd naar uitgekeken. In mijn volgende blog hoop ik een mooie samenvatting van deze stedentrip te kunnen omschrijven.

Ben je zelf al eens in Istanbul geweest en heb je nog tips ? Laat ze dan gerust weten.