Net als velen kan ik niet meer zonder navigatiesysteem in de auto. Kleine, maar ook grote onbekende afstanden rij ik het liefst op navigatie. Ik heb geen zin om telkens te moeten twijfelen over afslagen, rechts en links afslaan voordat ik mijn bestemming heb bereikt. Een systeem wat precies aangeeft waar ik naar toe moet. Lui of gewoon makkelijk? Ik van mening dat het de doorstroming van het verkeer op gang houdt. In het buitenland; onbekend met andere wegcondities, borden en misschien de rijrichting. Wat als je een groot gedeelte van je reisplanning (in het buitenland) al lekker thuis op de bank kan doen? Met Sygic Travel kun je van te voren je hele reisroute, bezienswaardigheden en overnachtingen inplannen.

Wat is Sygic Mobiele Navigatie ?

De meeste smartphones van tegenwoordig zijn voorzien van GPS en kunnen met of zonder data gebruik maken van wegenkaarten. Maar waarom zoveel data gebruiken als je ook offline mappen kan gebruiken? Sygic is een navigatie systeem voor je smartphone die je kunt gebruiken op Iphone en Android. Met verschillende weergave, zoals 3D en overzichtelijke knoppen en verkeersinformatie mijn favoriete navigatiesysteem. Sygic heeft verschillende licentie modellen beschikbaar. Een premium abonnement voor de mappen van Europa zonder verkeersinformatie kost bijvoorbeeld €19,99. Wil je overal ter wereld kunnen navigeren? Dan is de Wereld optie van €29,99 een betere optie. Voor een levenslange licentie van Sygic is dit natuurlijk een lachertje. Mappen kun je naar eigen voorkeur offline installeren. Hou er wel rekening mee dat sommige mappen, bijvoorbeeld die van Duitsland veel ruimte in beslag kunnen nemen.

 

[easy-image-collage id=3217]

Plan je reis met Sygic Travel

Naast het navigeren kun je met de Sygic Travel app ook je hele reis plannen. Je maakt voor je volgende reis alvast een heel dagschema. Voor het plannen van je reis in Sygic Travel hoef je geen licentie voor het mobiele navigeren te hebben. Dit is natuurlijk wel makkelijk. Heb je nog geen account, dan kun je eenvoudig aanmaken of koppelen aan Facebook en je Google account. Vanuit Sygic kun je gemakkelijk schakelen naar de ‘Sygic Travel’ applicatie.

Met Sygic Travel zoek je snel en gemakkelijk naar bezienswaardigheden of andere informatie door de kaart van je volgende reis (bijv. IJsland) te openen. Als je een bezienswaardigheid of hotel aan je reisschema wilt toevoegen dan kun je deze openen. Toevoegen aan je reisplan? Dit doe je eenvoudig door op het ‘plusje’ te klikken en toe te voegen aan de gewenste bezoekdatum. Het plannen van je reis kan je zowel op een desktop als smartphone doen. De veranderingen worden automatisch met elkaar gesynchroniseerd (hier heb je wel internet voor nodig).

[easy-image-collage id=3218]

Naast bezienswaardigheden kun je ook zoeken op hotels, tours en activiteiten en auto verhuur. Zelfs kun je de weersverwachtingen voor aankomende 5 dagen inzien. Kortom deze applicatie geeft je de mogelijkheid om een groot gedeelte van je reis van te voren al in te plannen. Wat ik een groot voordeel vind en waarom ik deze applicatie zo ideaal vind, is de koppeling tussen haar eigen navigatie-app. De volgende ochtend makkelijk doorrijden naar de volgende bestemming of bezienswaardigheid? Klik vanuit het overzicht op de bezienswaardigheid en navigeer er naar toe. Automatisch worden de afstanden en weersverwachtingen al aangegeven. Op deze manier kun je thuis op de bank al zien hoeveel reistijd je kwijt bent.

Nadeel: De gratis versie van Sygic Travel ondersteund alleen maar online mappen. Om geen torenhoge rekeningen te krijgen tijdens je reis in het buitenland kan je de Sygic Travel Premium aanschaffen voor €18.99. Extra bijkomende voordelen zijn de offline wandelgidsen en de uitgebreide reisinformatie die in samenwerking met Fodor worden uitgelezen.

Dit is geen gesponsord artikel en is geschreven op eigen ervaring. Hou er rekening mee dat de genoemde prijzen kunnen afwijken van de werkelijke prijzen in de stores.