Na drie weken reizen in Azië hebben we veel gezien en veel activiteiten ondernomen. We hebben vorige week Myanmar achter ons gelaten en drie dagen in Kuala Lumpur gefeest. Vanaf het vliegveld in Kuala Lumpur (KLIA) zijn we naar Jakarta in Indonesië gevlogen. Een kort reisverslag van week drie lees je hieronder.

Dag 1

De laatste dagen in Myanmar zijn aangebroken. Aangekomen in de grootste stad van Myanmar, Yangon, besloten we om een City walk te gaan doen. Deze stadswandeling wordt aangeraden in de Lonely Planet en zou een goede manier zijn om de stad te verkennen. Onze eerste stop, het regeringsgebouw, bleek voor de tweede keer in 50 jaar open voor bezoekers te zijn. Met dit geluk liepen we door het vervallen gebouw dat jaren geleden zo is achtergelaten. Er waren veel opdringerige locals maar dat kan je ze niet kwalijk nemen. De stadswandeling werd vervolgd langs mooie en oude vervallen gebouwen. In de avond genoten we van een drankje in de Sakura Sky bar. Met een geweldig uitzicht over de stad genoten we van het slechte weer wat over Yangon heen trok.

Dag 2

Deze dag in Yangon begon wat minder. Er waren bedragen van mijn rekening afgeschreven die niet klopten. Met behulp van de bank in Myanmar kwamen we er snel achter dat er tijdens mislukte pin opnamen toch geld was afgeschreven. Het geld zou teruggestort worden op mijn rekening en binnen een half uur konden we verder met het verkennen van de stad. In de regen liepen we door naar het bekende Shwedagon Pagoda. Deze grote pagoda is de grootste van het land en de nummer één bezienswaardigheid van Yangon. Met een poncho en een camera liepen we snel door het complex waarna we onze backpacks alweer moesten inpakken. Onze vlucht naar Kuala Lumpur vertrekt morgenochtend.

Dag 3

Om half 6 ging vanochtend de wekker en om 6 uur werden we naar het vliegveld gebracht. Na een goede vlucht van 2.30 uur arriveerden we in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. In Kuala Lumpur zat MJ (Meindert Jan) een goede vriend op ons (Jelle en mij) te wachten in het hostel. We checkten in en maakten nieuwe vrienden in het hostel. In de avond gingen we met z’n drieën naar de Sky bar tegen over de Petronas Towers. Met een fantastisch uitzicht op deze twin towers genoten we van een drankje. We hebben in de avond het stappen voortgezet. Aan het einde van de avond hebben we nog een biertje gedaan met andere gasten van het hostel. We lagen om 5 uur ‘s ochtends in bed. Het uitgaan in Kuala Lumpur was een prima begin van ons verblijf in deze stad waar we even bij konden komen.

Dag 4

We werden laat in de ochtend wakker en brachten vervolgens de vieze was naar een wasserette. In Kuala Lumpur was ik al eens eerder geweest. Geen reden om niet van de stad te genieten. Met een taxi gingen we naar het Vrijheids-plein en bezochten Kuala Lumpur City Gallery. In dit museum lazen we over de geschiedenis van deze mooie stad en zagen we de toekomstplannen van Kuala Lumpur. We shopten nog wat in China Town en bezochten Central Market. In de avond gingen we weer uit in Bukit Binting en maakten we er net als gisteren weer een gezellige avond van.

Dag 5

Alweer de laatste dag in Kuala Lumper. Tijdens mijn reis in Nieuw-Zeeland heb ik een jongen uit Kuala Lumpur leren kennen. Met hem moest even afgesproken worden, we praatten even bij en vervolgden onze weg naar Kuala Lumpur Tower. Op advies van de eerder gesproken local gingen we naar het restaurant in plaats van het Sky Deck. Het restaurant is goedkoper en je hebt praktisch hetzelfde uitzicht over de stad. Na, onder het genot van een drankje, een paar mooie foto’s van het uitzicht gemaakt te hebben aten we sushi in Pavillion. Pavillion is een groot maar luxe winkelcentrum met allerlei eettentjes en vooral dure winkels. Morgen vliegen we met zen drieën naar Jakarta waar ons avontuur in Indonesië zal beginnen.

Dag 6

Onze vlucht naar Indonesië vertrok om 12.50PM en duurde 2,5 uur. Aangekomen in Jakarta besloten we om gelijk door te reizen naar Bogor. We kozen ervoor om de drukke stad Jakarta over te slaan. In Bogor zochten we een guesthouse voor de aankomende twee nachten. De gevonden accommodaties waren horror guesthouses. Voor de eerste nacht besloten we om toch in één van deze guesthouses te verblijven. De ranzige bedden en wc’s schrokken ons af maar voor de eerste nacht hadden we even geen keus.

Dag 7

Na een slechte nacht te hebben gehad in het horror guesthouse besloten we om naar een ander verblijf te gaan. Tegenover het guesthouse zat een wat luxer hotel en met een wat zieke reismaat besloten we hier te verblijven. Hier werd voor de dag wat uitgerust en maakten we een planning voor de aankomende weken. We zullen langer op het eiland Java verblijven om zoveel mogelijk te kunnen zien. De botanische tuinen in Bogor staat voor morgen op de planning. In de avond werden MJ en ik meegenomen door twee lokale dames naar een luxe restaurant. We aten typisch Indonesisch zoals Nasi Goreng en Saté. Daarna dronken we wat in een café.

Een uitgebreid verslag met foto’s hoop ik zo snel mogelijk te kunnen uploaden. Ons avontuur zover is geweldig en we genieten volop. Het schrijven en uploaden van foto’s gaat wat moeilijker dan gedacht maar er komt een vervolg.