Afgelopen week werd ik genomineerd door Bart van Vleugels en Staarten – Vetexbart voor de Liebster Award. Een ‘award’ die bedacht is om een beginnende bloggers onder de aandacht te brengen. Bart bedacht 11 vragen die ik mag invullen zodat jullie meer te weten komen over de persoon achter deze blog. Daarna is het de bedoeling dat ik deze Liebster Award doorgeef aan andere beginnende reisbloggers. Lezen jullie mee met de vragen die Bart heeft bedacht?

 

Als je ergens zou willen wonen in de wereld, waar zou het dan zijn?

Gelijk een lastige vraag, ik ben verliefd geworden op verschillende landen waar ik wel 5 jaar zou kunnen wonen. Als ik op dit moment dan toch een keuze moet maken, dan zou ik naar Taiwan gaan. Tijdens mijn reis in 2013 ben ik verliefd geworden op de prachtige natuur, het heerlijke eten en de über vriendelijke mensen van Taiwan. Met mijn passie voor IT zal ik me hier extra thuis voelen.

 

Hoe kies jij je volgende reisbestemming?

Als reisfreak vind ik het geweldig om reisverhalen en programma’s te volgen waardoor mijn wanderlust getriggerd word. Op basis van mooie verhalen, foto’s en films maak ik vaak een top 5 met bestemmingen. Dit zijn vaak ver weg bestemmingen waar ik graag nog eens naar toe wil. Bestemmingen die (nog) onontdekt en dus niet zo toeristisch zijn hebben wel mijn voorkeur.
Door me in te schrijven voor verschillende nieuwsbrieven van o.a. vliegmaatschappijen en dag aanbiedingen ontvang ik vaak leuke stedentrips. Past deze stedentrip bij mijn budget ? Dan boek ik deze reisbestemming vrijwel direct.

 

Wat is de leukste ervaring die je hebt meegemaakt gedurende één van je reizen?

Na 5 uur hiken door de bergen van Hsipaw (Myanmar) aankomen in een bergdorp waar ik moest communiceren met handen en voeten omdat Engels geen optie is. Tijdens deze tour overnachtte we in het bergdorp en proefden we het lokale eten samen met deze vriendelijke mensen.

 

Was er ook een slechte ervaring?

Ja, tijdens een verblijf in Noord-Ierland werden de ramen van ons hostel bekogeld met stenen. Destijds deed ik de nachtrondes in het hostel in ruil voor accommodatie.

 

Wat doe je buiten reizen en bloggen nog graag?

Buiten het reizen en bloggen om ben ik iemand die niet stil kan zitten. Ik mag naast mijn fulltime job in de IT graag een drankje (en hapje) doen met vrienden. In het dorp waar ik woon zit ik bij het jeugdbestuur van de feestvereniging waar ik graag mee mag helpen. Samen met het hoofdbestuur proberen we van het jaarlijkse dorpsfeest elk jaar weer feest te maken. De Engelse taal vind ik ook geweldig en daarom ben ik op dit moment een online TEFL-cursus (English as a Foreign Language) aan het volgen.

 

Welke plaats zou iedere reiziger minstens één keer moeten bezoeken in zijn leven?

Iedere reiziger heeft naar mijn mening zijn eigen voorkeuren qua bestemmingen. Ik zal daarom niet snel zeggen dat een reiziger per se een bestemming minstens één keer moet bezoeken in zijn leven.

 

Als je mocht kiezen welke film je zou bekijken tijdens een lange vlucht. De welke zou dat dan zijn?

Met namen van films ben ik slecht maar er zijn twee films waar ik gelijk aan moest denken.

 1. The Way

 2. The Lady

Beide films laten een bijzonder verhaal zien en hebben beiden met het reizen te maken.

 Waar ging je allereerste reis naartoe?

Mijn allereerste lange reis ging naar Australië in 2012. Daarvoor bezocht ik voornamelijk landen in Europa als vakantiebestemming met vrienden of met school.

 

Op welke internationale keuken ben je verliefd?

Ik ben verliefd op de Aziatische keuken waarbij pittig eten mijn favoriet is. Een Thaise of Indiase Curry mag ik graag eten.Dit zou ik zelf ook eigenlijk vaker moeten maken! In Nederland ben ik vaak te vinden in een sushi restaurant waar ik samen met vrienden geniet van deze Japanse hap.

 

Waarom begon je met je blog?

Om familie en vrienden op de hoogte te houden tijdens lange reizen. Ik vond het zo leuk om mijn verhalen op te schrijven dat ik besloot om deze steeds vaker (online) te delen. Deze hobby is doorgegroeid naar rugzak-reizen.nl een domeinnaam die bij de manier van mijn reizen aansluit; het reizen met een rugzak.

 

Welke leuke trips staan er nog op het programma?

Eind november staat er een stedentrip naar Krakau (Polen) op het programma en in december Leipzig. Heb jij nog tips voor deze bestemmingen ? Dan zijn deze van harte welkom!

De volgende bloggers nomineer ik voor de Liebster Award:

-Vincent van Reizen over de Wereld
-Marloes van Not by the travel book
-Melissa van Grenzeloos reizen

De volgende vragen heb ik voor jullie bedacht:

 1. Waarom koos je voor deze titel van je blog?
 2. Waarom begon je met je blog?
 3. Welke tip zou jij een reiziger mee willen geven?
 4. Heb je een favoriete travel quote en waarom juist die?
 5. Ben je een luxe reiziger of hou je van low budget reizen?
 6. Je mag vanavond nog vertrekken naar een bestemming naar keuze, waar ga je heen?
 7. Welke bestemming bezocht je voor het laatst?
 8. Een Hollandse kost of toch een wereldgerecht?
 9. Wat is je beste herinnering aan het reizen?
 10. Alleen op reis of met een groep?
 11. Wat zijn je favoriete reiswebsites en/of blogs ?

Vullen jullie deze ook in ?