Het is alweer een halfjaar geleden dat ik met een goede vriend (Jelle) in de zomer van 2015 een rondreis maakte door Myanmar. Met het openbaar vervoer legden we een reisroute van 16 dagen af door een prachtige bestemming in Azië. Van Mandalay naar Yangon met de trein, VIP bus en mini-van reisden we door het land van de tempels. We voeren met de boot over het Inle Lake waar de huizen letterlijk op het water staan. We reisden met een schommelende trein om over de 100m Goteik bridge te rijden en we zagen prachtige locals met Thanaka poeder als bescherming tegen de zon. Al deze momenten in één video, kijk je mee?

Terwijl ik drukker was met het maken van foto’s was Jelle aan het filmen. Hij zette zijn ervaringen vast op video en daarmee zorgde hij voor mooi film materiaal.  Met een actie camera en wat handige accessoires kon hij bij de vele van onze activiteiten filmen.

De video’s van onze rondreis bleven liggen terwijl de foto’s aan iedereen werden getoond. Zonde toch? Dat vond ik ook. Het is al even geleden dat ik voor het laatst een video heb bewerkt. Omdat het al even was geleden ging ik opzoek naar een nieuwe bewerkingsprogramma. Een halfuur zoeken in werelds bekende zoekmachine leverde verschillende resultaten op. Ik stel niet veel eisen, veel ervaring met video bewerken heb ik immers niet. Het programma moet snel te leren zijn en niet alleen de basisfunctionaliteiten bevatten. Voor een relatief klein bedrag (€48,00) kocht ik het bewerkingsprogramma Filmora. Een bewerkingsprogramma voor beginnende editors en met meer mogelijkheden dan de gratis software zoals Windows Movie Maker kan bieden.

Twee volle dagen ben ik bezig geweest met het uitzoeken van de juiste stukjes en het samen stellen daarvan. In de onderstaande video zie je het resultaat en alle hoogtepunten van een rondreis Myanmar.

Wat vinden jullie ervan en wat zouden jullie anders doen?