Nederlanders houden van fietsen, toch? Het is algemeen bekend dat Nederlanders van fietsen houden. Fietsen doen we niet alleen in Nederland, maar ook maken wij graag van de gelegenheid gebruik in het buitenland. Wist je dat je in Barcelona fietsen helemaal hip is? Fietsen is niet alleen een groene manier van sightseeing, het is ook nog eens een leuke manier om Barcelona te leren kennen. Wat zijn de mogelijkheden voor het huren van een fiets in Barcelona. 

Fiets huren in Barcelona

Fietsen in Barcelona

Wat is er nou heerlijker dan het fietsen over de boulevard van Barcelona, de smalle windstraatjes in de wijk Barri Gotic of zelf je route door de stad uitstippelen. Je hebt in ieder geval alle vrijheid om te bepalen waar jij langs wilt fietsen. Je bepaalt immers zelf waar je stopt voor een lunchpauze of een heerlijk drankje. De fietspaden in Barcelona zijn de laatste jaren flink uitgebreid en fietsen door de stad is dan ook de laatste jaren een hippe en groene manier van sightseeing geworden. Dat je veel kan zien van Barcelona, zonder enig idee te hebben waar je heen fietst, hebben wij bewezen. Noordelijk of zuidelijk werd bepaald en vervolgens zijn we de fietspaden gaan volgen. Toen het strand eenmaal zichtbaar werd, hebben we de boulevard afgefietst. Dat je niet de enige bent die op de boulevard zijn vermaak zoekt, is snel duidelijk. Skateboarders, hardlopers en fietsers kom je allemaal tegen en zorgt voor een goed vermaak.

Ben je op zoek naar een georganiseerde fietstour omdat je gelijk alle hoogtepunten van Barcelona wilt zien? Verschillende organisaties bieden fietstours aan met verschillende smaken. Zo kun je fietsen langs de hoogtepunten van deze wereldstad, het strand of een tour combineren met tapas proeven. Deze tours zijn er zelfs te vinden met Nederlandse gidsen. Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee, maar op het internet kom je deze organisaties ruimschoots tegen. Dit zijn de grote organisaties die al jaren bekend staan voor hun fietstours. Op de vakantiebeurs kreeg ik een flyer van Joris & Robin, deze vond ik er enorm aantrekkelijk uitzien. Helaas waren zij tijdens ons vriendenweekend nog niet begonnen aan het seizoen van 2017.

Barcelona stedentrip

Fietsen huren in Barcelona

Typisch Nederlands is het huren van een fiets misschien wel. Toen wij bij de fietsverhuurder binnenkwamen, vroeg de verhuurder met een glimlach of wij Nederlanders waren. Niet dat wij de enige nationaliteit zijn die fietsen huren, maar we zien er ook nog eens Nederlands uit. Wij huurden fietsen bij Rent bike in Barcelona. De locatie van deze fietsverhuur bevindt zich in de straat achter Sagrada Familia. Ook dichtbij Arc de Triomf vind je een vestiging voor het huren van deze fietsverhuurder in Barcelona. De kosten voor een huurfiets bedragen €10,00 per persoon voor vier uur. Wanneer je een fiets huurt bij deze verhuurder, krijg je er een hangslot bij. Het is dan ook aan te raden om je fiets ten alle tijden op slot te zetten zodra je wegloopt bij je fiets. Geniet tijdens het fietsen van de omgeving en volg de kilometers lange fietspaden door de wereldstad.

Zou jij deze wereldstad per fiets verkennen?