De laatste weken is het aanzienlijk rustiger op rugzak-reizen.nl. De afgelopen weken verscheen er niet elke week een nieuwe blog met nieuwe persoonlijke ervaringen of tips. Is het de inspiratie die mist om nieuwe artikelen te schrijven? Nee, aan inspiratie voor nieuwe artikelen kom ik niet tekort. Aan tijd wel en is 24uur in een dag niet genoeg. Waarom ik de afgelopen weken minder blogs met jullie deel lezen jullie in deze persoonlijke blog.

Trainingen

Zoals de vaste lezers wel weten werk ik in een ziekenhuis op de ICT afdeling waar ik voornamelijk communiceer met de eind gebruikers. De ontwikkelingen in de ICT zullen zich blijven ontwikkelen en als je niet met de tijd mee gaat is jouw kennis niks meer waard. De systemen waar je tijdens je opleiding mee hebt leren werken zijn door de jaren heen doorontwikkeld en in de meeste gevallen verouderd. Door de jaren heen heb ik geleerd waar ik goed in ben en waarin ik mij wil specialiseren. Ondanks dat mijn blog mijn grote hobby is, ben ik geen programmeur die naast Engels, Duits en binnenkort Spaans een programmeertaal beheerd. Het verhelpen van technische verstoringen is waar ik mijn uitdaging uit haal. Om mijn kennis te blijven ontwikkelingen heb ik februari een vijfdaagse bootcamp RES gevolgd. Hiervoor wil ik de bijbehorende certificaten halen. Je kunt wel raden dat ik in mijn vrijetijd ook erg druk bezig ben met het leren voor deze examens.

Verhuizen

Een aantal weken terug schreef ik een artikel over leuke kroegen in Zwolle. De oplettende lezer had al gelezen dat ik binnenkort een inwoner van Zwolle zal zijn. Mijn huidige woonplaats, een dorpje nabij Zwolle zal ik na 26 jaar verlaten voor de grote stad. Dichtbij het werk, in de buurt van de meeste vrienden en vooral mijn eigen plekje. Last van verhuis stress? Neen, ik ben niet van plan om overgehaast te verhuizen. Tijd gaat hier wel in zitten en hier kan ik tot nu toe erg van genieten!

Reisplannen en Spaanse les

De lust om te reizen en daarover te blijven schrijven is er nog steeds. Nieuwe artikelen over stedentrips, verre reizen en technologie zullen voor jullie met regelmaat verschijnen. Mijn bucketlist voor 2017 staat vol met droombestemmingen die ik dit jaar wil bezoeken. In Februari ging ik met vrienden naar Barcelona en mochten we drie dagen genieten van deze prachtige Spaanse wereldstad. In juni zal ik een rondreis maken door Colombia, de eerste keer dat ik naar het continent Zuid-Amerika afreis. Colombia staat al enige tijd op mijn lijst met landen die ik graag wil bezoeken. De geschiedenis met o.a. Pablo Escobar maar ook de natuur zijn hier redenen van. De Spaanse taal vind ik prachtig klinken en meerdere malen heb ik geprobeerd om deze taal onder de knie te krijgen. Met behulp van taalboeken of apps is het mij niet gelukt. Dit keer kies ik voor de persoonlijke aanpak. Vanaf April ga ik bij Debby van Bohemian Dreams Spaanse Skype lessen volgen zodat ik in Colombia mijzelf met basis Spaans verstaanbaar kan maken. Tijdens de eerste kennismaking vond ik het al erg klikken en ik heb dan ook extra zin om met deze lessen te beginnen.

Waar ben jij druk mee bezig?