Zwolle: de hoofdstad van de oostelijke provincie Overijssel. De stad waar ik graag naar toe ga voor een borrel, lekker eten of winkelen. Naast mijn werk ben ik dagelijks te vinden in Zwolle en begin mei 2017 mag ik mij inwoner van deze stad noemen. De stad heeft veel te bieden voor zowel de toeristen als de inwoners van Zwolle. Denk aan de peperbus, broerenkerk en de stadsgrachten en parken. Zwolle heeft vele cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. In welke leuke cafés in Zwolle je mij kan vinden lees je in deze blog.

Woodies

Aan de melkmarkt waar je vele andere kroegen en leuke barretjes vind, vind je ook Woodies. Op de bierplaat staan vele soorten bieren. Met een variatie van 130 speciaal biertjes is er voor elke bierliefhebber wel een typisch biertje te vinden. Extra sfeer wordt gecreëerd door live bands, deze treden regelmatig op. De bediening ervaar ik als vrolijk, gezellig en weten lekkere biertjes op basis van je smaak te adviseren. Ik vind het heerlijk om op een lazy zondag in Woodies te zitten om te genieten van een speciaal biertje en live muziek. Niet alleen voor drinken kun je bij Woodies terecht, maar het heeft ook nog eens een betaalbare menukaart.

De Belgische Keizer

Onder de inwoners van Zwolle ook wel bekend als “de Belg”, een bar met zoals de naam al doet vermoeden Belgische bieren. De keuze voor speciale bieren is ook in deze kroeg enorm. Het grote terras op de melkmarkt zit zodra de zon zich laat zien vaak helemaal vol. Genieten van het zonnetje, de Belgische biertjes en een snack. Op zoek naar een combinatie van gezelligheid en activiteit? Sindskort heeft de Belg ook een escaperoom waar je een uur de tijd krijgt om uit te ontsnappen.

Las Rosas

Las Rosas: deze tapasbar staat tussen mijn favorieten omdat het een heerlijk terras heeft. Tijdens de zonnige zomermaanden is het heerlijk om met je rug in de banken van het terras te hangen. Onder het genot van tapas is het genieten van heerlijke drankjes en de gezelligheid in Zwolle. Niet alleen komt Las Rosas voor in mijn lijst met leuke kroegen in Zwolle, maar het komt ook nog eens voor in de top 100 beste terrassen van Nederland.

Irish Pub Sally O’Briens

Op 5 minuten lopen van de melkmarkt, richting de Sassenpoort vind je het Bethlehemskerkplein. Aan dit plein vind je Irish pub Sally O’Briens. Fan van sport en Guinness? Bij Sally’s ben je op het juiste adres als je relaxt, maar niet alleen wil genieten van sport en een biertje. Regelmatig zijn er live optredens van diverse bandjes. Heb je honger gekregen bij het aanmoedigen van je favoriete sportclub, dan kun je ook nog eens heerlijk eten in deze Irish Pub. Ga je liever sushi eten? Tegenover Sally O’Briens vind je Blue Sakura, een sushi restaurant waar je 2,5 uur onbeperkt sushi kunt eten.

Het Wijnhuis

Het wijnhuis is in tegenstelling tot de bovenstaande cafe’s zoals de naam al doet vermoeden gespecialiseerd in wijnen. Heb je trek in een wijntje of een uitgebreide lunch dan moet je aan het Grote kerkplein zijn. Met uitzicht op de kerk zit je heerlijk op het terras en is het koud buiten? De heaters of een fleece kleed zorgen ervoor dat je ook in de wintermaanden buiten kan genieten van een wijntje en de ontspannen sfeer.