Een fanatieke lezer ben ik niet, maar een boek of magazine lezen op z’n tijd vind ik heerlijk. Wanneer de tekst mij pakt en de wanderlust in mij naar boven komt, geniet ik het meest. Even helemaal wegdromen bij de reisbestemmingen die ik net heb gelezen. Sommige boeken zijn praktisch en gebruik ik alleen om bepaalde reisinformatie te verzamelen, terwijl ik andere boeken puur voor het leesmoment uit de kast trek. Hieronder mijn eigen top 5!

Lonely Planet

Lonely Planet reisgids
Handig voor specifieke reisinformatie over landen en continenten, maar ook voor algemene (reis)informatie. Deze wereldbekende reisgidsen schaf ik vaak aan wanneer ik meer wil weten over een bepaalde reisbestemming. Met veel praktische informatie over bestemmingen gebruik ik deze boeken voornamelijk als reisinspiratie. Ook helpen deze boeken mij vaak met het plannen van een route of het opdoen van nieuwe ideeën. De hostels en hotels die staan aangeschreven in het grote boek voor reizigers, laat ik vaak achterwege. Voor mij zijn de Lonely Planet-reisgidsen superfijne reisgidsen waar al vele van op de plank staan.

Shantaram

Gregory David Roberts

Shantaram: een boek van Gregory David Roberts is, zoals de ondertitel zegt, “een onweerstaanbare zoektocht naar spirituele bevrijding”. Dit boek telt bijna 1000 pagina’s en heb ik op het moment van schrijven nog niet helemaal uit. Is het dan niet een beetje gek om dit boek al in je top 5 van reisboeken te zetten? Nee! Dit boek leest ontzettend lekker weg en neemt me mee naar mindere maar ook vele mooie momenten die het verhaal vertelt. Het waargebeurde verhaal van Lin speelt zich af in India nadat hij is ontsnapt uit een Australische gevangenis. Op een vals paspoort probeert Lin, na het plegen van een serie roofovervallen, een nieuw leven op te bouwen.

 

Columbus

Reis magazine

Met prachtige reisverhalen en foto’s begint vaak hier de inspiratie voor mijn volgende bestemming. Soms vergeet ik even dat ik achter mijn bureau zit…Met bestemmingen over de hele wereld is dit een magazine die ik graag lees. Dit reismagazine lees ik sinds het begin van 2015 toen ik op de vakantiebeurs in aanraking kwam met een aanbieding. Voor een mooi bedrag kon ik een aantal net uitgekomen magazines meenemen naar huis waarna ik later nog eens een paar nummers in de brievenbus zou ontvangen.

Lonely Planet wereldwonderen

LP Wereld Wonderen

Overkomt het jou ook wel eens: Je hebt één van de wereldwonderen bezocht maar je kan het verhaal van de gids niet meer herinneren. In het boek wereldwonderen van de Lonely Planet staan 50 wonderen die door de mens of natuur zijn ontstaan. Ben je benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van één van de wonderen? Dan kun je deze gemakkelijk hierin terugvinden. De reisinformatie van te voren even opzoeken en je heerlijk inlezen over het wereldwonder waardoor je het nog beter zult waarderen!

The Moaning of Life

Karl Pilkington

The Moaning of Life: een boek geschreven door Karl Pilkington vol met flauwe Britse humor. Karl is een tv-presentator die door Sky1 op reis werd gestuurd voor het programma ‘An Idiot Abroad’. Karl, die het liefst chips eet en rond het huis klussen uitvoert, is niet wat je zegt een reisliefhebber of geïnteresseerd in de wereld. Na een aantal tv-series van ‘An Idiot Abroad’  waar hij over de hele wereld verschillende activiteiten moet doen begint ‘The Moaning of Life’. In deze serie gaat Karl op zoek naar levensproblemen en naar verschillende culturen over de hele wereld. In het boek, waar hij op zoek gaat naar allerlei cultuurverschillen, worden in dit boek prachtig omschreven. Ook zonder beeld is Karl net zo hilarisch en door de manier van schrijven lach je net zo hard als tijdens de tv-serie!

Omdat mijn persoonlijke reisblog een half jaar online is, koppel ik mijn eerste winactie aan deze blog! Wat je moet doen om ‘The Moaning of Life’ van Karl Pilkington in het Engels thuis gestuurd te krijgen? Niet veel! Laat voor zaterdag 10 oktober 2015 in het kort één reactie achter met waarom jij niet op Karl Pilkington lijkt. Van de onderstaande reacties zal ik een winnaar kiezen die het boek van mij thuis gestuurd zal krijgen. Of zoals Karl Pilkington zegt “The Web is the new book though, innit?”.

Onder de reacties is Inge tot winnaar verkozen en ze heeft het boek in ontvangst mogen nemen!