Staat de Trans Mongolië Express ook op jouw bucketlist en je bent opzoek naar meer informatie over deze prachtige treinreis? In deze blog schrijf ik over de reisroute die ik heb afgelegd met de Trans Mongolië Express. Hoelang zijn de afstanden, waar heb ik verbleven en wat zijn de kosten? Dit is niet de mooiste, beste of goedkoopste reisroute, maar de reis die ik tijdens dit avontuur heb afgelegd met de lokale treinen over deze spoorlijnen. Er is geen mooiste of beste reisroute. Alles tijdens deze reis is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, tijd en verwachtingen. De prijs die aan het treinkaartje komt te hangen heeft daar wel mee te maken. Wil je tussen Moskou en Irkoetsk een aantal stops maken? Steden zoals Perm, Jekaterinenburg of Omsk zou je kunnen meenemen tijdens je droomreis door Rusland.

Trans Mongolië Spoorlijn

Lokale trein Rusland

Moskou

Aantal dagen: 3
Must-see:
Rode plein, Kremlin, Basiliuskathedraal, Gorky Park, Vernisage market, Victory Museum
Hostel: Fasol Hostel, kosten voor een slaapzaal met vier bedden ongeveer €15 p.p.p.n.
Een ‘klein’ maar gezellig hostel op 15 min. afstand met de metro (stop hostel: Christye Prudy) van het rode plein en het stadscentrum. De supermarkten, barretjes en restaurants zijn op 5 min. lopen van het hostel. De bedden in de slaapkamers zijn voorzien van goede matrassen en hebben een gordijn die je dicht kan trekken tijdens je schoonheidsslaapje. De keuken is gelijk de algemene ruimte van het hostel waar je makkelijk andere reizigers kan ontmoeten. Te lui om naar de supermarkt te lopen voor een blik bier? Het kleine hostel café vind je in het pand direct naast het hostel.
Trein: Moskou > Irkoetsk: Lokale trein 70
Kosten: ~€100
Duur rit: 87uur, 36min.
Afstand: 5185 km

Kremlin Moscow

Irkoetsk

Aantal dagen: 3
Doen:
Wandeltocht langs de ‘groene lijn’ van Irkoetsk. Wanneer je deze lijn volgt kom je langs de 30 belangrijkste bezienswaardigheden van Irkoetsk. Kanatnyy Park Yunost, een leuk park om door heen te wandelen of te sporten.
Hostel: Montana Hostel, kosten voor een slaapzaal met vier bedden ongeveer €8 p.p.p.n.
Een leuk guesthouse in het centrum van Irkutsk waar je vele treinreizigers zult ontmoeten. De algemene ruimtes en het terras zijn de ideale plek om reisverhalen uit te wisselen of nieuwe vrienden te maken. De kamers zijn schoon en de gedeelde toiletten worden vaak schoongemaakt.
Trein: Irkoetsk > Ulaanbaatar: Lokale trein 306 Y
Kosten: ~€100
Duur rit: 22uur, 42min.
Afstand: 1113 km

Irkoetsk

 

Ulaanbaatar

Aantal dagen: 2
Doen: Klooster Gandantegchinlen, Chinggis Khaan Statue en Aziatisch eten. In Ulaanbaatar is zoveel meer te doen dan deze genoemde bezienswaardigheden. Wegens mijn persoonlijke voorkeur en tekort aan tijd heb ik niet meer van Ulaanbaatar kunnen ontdekken.
Hostel: Golden Gobi, kosten voor een slaapzaal met zes bedden ongeveer €7 p.p.p.n..
Fantastisch hostel in het centrum van “UB”, het bekende Sükhbaatar Square is slechts op 10 min. lopen van het hostel. Ontbijt is in dit hostel inbegrepen. In het ‘State Department-‘gebouw vind je vele winkels waaronder een supermarkt en een geldwisselkantoor. De slaapkamers, douches en algemene ruimtes in dit hostel zijn goed onderhouden en erg schoon. Als soloreiziger is dit een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Wil je Mongolië verder verkennen? De tours met Golden Gobi, met goed sprekende gidsen zijn (uit eigen ervaring) aan te raden.

Genghis Khan Square Ulaanbaatar

 

Hoe ziet jouw Trans Mongolië Route er uit? Benieuwd wat je in Moskou en Ulaanbaatar nog meer kan doen of hoe je het beste tickets kan regelen? Houdt mijn blog in de gaten voor nieuwe artikelen met tips.