Over twee weken stap ik in het vliegtuig naar Azië, naar een nieuw avontuur. In een blogpost eerder dit jaar, schreef ik al over mijn plannen voor 2015. Samen met een vriend zal ik Myanmar en Indonesië verkennen. Vijf weken zal ik rondreizen door twee landen die al een tijd op mijn bucketlist staan. Inmiddels is bijna alles geregeld en is het aftellen begonnen. Hoe ziet onze reisroute door Myanmar en Indonesië eruit en wat moesten we regelen?
Route
Na het boeken van de vluchten zijn we begonnen met het plannen van onze reisroute. Wat gaan we zien in Myanmar en Indonesië? Met informatie op het internet en in de Lonely Planet hebben we een reisroute samengesteld. Over het vervoer in Myanmar is iets minder online te vinden, maar iets minder goed voorbereid op reis gaan, maakt het avontuur voor mij alleen maar beter. Voor de reisroute door Java en Bali maakten we gebruik van het voorbeeld van Backpacken in Azië. Voor bijna alle landen in Azië heeft deze website informatie en reisroutes voor de reisliefhebber.
We zullen onze reis beginnen op het vliegveld van Düsseldorf. Met Etihad Airways zullen we naar Abu Dhabi vliegen, waar we een tussenstop hebben van 2,5 uur. Met dezelfde vliegmaatschappij vliegen we door naar Thailand. Na een reis van ongeveer 16 uur zullen we aankomen op Suvarnabhumi International Airport in Bangkok.
Bangkok heeft twee vliegvelden waarvan Suvarnabhumi International de nieuwste is. Voor onze vlucht naar Myanmar zullen we een transfer maken naar het oude vliegveld van Bangkok (Don Mueang International), waar de meeste vluchten van AirAsia vandaan vertrekken. Onze tussenstop duurt 17 uur en daarom verblijven we voor één nacht in Phurahong Homestay, niet ver van Don Mueang.
De volgende ochtend zullen we vanaf Don Mueang International Airport met AirAsia naar Mandalay vliegen. Het is vanaf Bangkok ongeveer 1.20 uur vliegen naar Mandalay, Myanmar. Het schijnt dat voor AirAisa passagiers het vervoer van het vliegveld naar het centrum van Mandalay gratis is. De eerste nachten in Mandalay zullen we in het Fortune Hotel verblijven. Als we de stad gezien hebben, zullen we onze reis door Myanmar beginnen!
Mandalay:
In de culturele hoofdstad van Myanmar zullen we kennis maken met de cultuur, het eten en de vriendelijke mensen. Het Mandalay paleis, Mandalay Hill (met een fantastisch uitzicht over de stad) en de tempels zijn bezienswaardigheden die we niet willen missen.
Hsipaw:
In Hsipaw willen we de 3d2n-trek gaan bewandelen. Een tour die je in drie dagen (twee nachten) meeneemt door de geweldige natuur. In de dorpen waar je langskomt zul je kennis maken met de echte locals, dit moet volgens vele reizigers een hoogtepunt van je reis zijn.
Bagan:
De stad Bagan staat bekend om de vele tempels. Met meer dan 4000 tempels in dit gebied, kijk ik ernaar uit om hier met een huurfiets doorheen te fietsen. Fietsen kun je bij de meeste hotels of shops aan de weg naar New Bagan huren. Een luchtballonvaart in de vroege ochtend over de tempels wordt aangeboden en sluit ik dus niet uit.
Inle Lake:
Dit is het grootste meer van Myanmar. Hier peddelen de vissers hun bootje met de voeten. De huizen en tuintjes die op het meer drijven, lijken me geweldig om tijdens een boottocht te zien!
Yangon:
Yangon is de laatste stad in Myanmar die we zullen bezoeken. Het bekende boeddhistische Shwedagon Pagoda (boeddhistische tempel) is één van de bezienswaardigheden die je niet kan missen. Ook zullen we volgens de Lonely Planet geweldig kunnen eten op de vele markten waarvan Bogyoke Market het meest bekend is.
Als ons avontuur in Yangon ten einde komt, vliegen we van Yangon door naar Kuala Lumpur, Maleisië.
In Kuala Lumpur zal een andere vriend zich bij ons aansluiten. De bezienswaardigheden zoals de Petronas Towers en de markt in China Town zullen we niet overslaan. Na een paar dagen Kuala Lumpur zullen we met z’n drieën met Garuda Indonesia naar Jakarta (Soekardno Hatta International Airport) vliegen.
In twee weken zullen we rondreizen door het prachtige Indonesië, Java en Bali zijn de eilanden die we deze reis zullen bezoeken. De reisroute van Backpacken in Azië gaat langs de volgende steden:
Jakarta (Java):
Onze trip in Indonesië zullen we wel of niet beginnen in Jakarta. De stad is chaotisch, vol met smog en volgens berichten een stad die de meeste reizigers vermijden. Een nacht Jakarta of gelijk door naar Bogor?
Bogor (Java):
In Bogor hopen we te kunnen genieten van het “echte” Indonesië. De vele rijstvelden, botanische tuinen en hopelijk lekker eten (nomnomnom).
Pangadaran (Java):
Deze kuststad is misschien wel de beste stad om even bij te komen van de voorgaande weken. Met de beloofde mooie stranden en het lekkere eten zullen wij ons hier vast goed vermaken.
Yogyakarta (Java):
Ook wel de culturele hoofdstad van Indonesië genoemd. Er zijn genoeg bezienswaardigheden zoals de Borobodur tempel. Deze tempel is misschien wel de allermeest bekende van allemaal, een tempel waar we graag een bezoek aan willen brengen.
Bromo (Java)
De Bromo vulkaan waar je met een kleine wandeling (of je laat je gewoon rijden) kan genieten van een prachtig uitzicht. Om door te gaan naar het eiland Bali zullen wij oversteken met de boot.
Lovina Beach (Bali)
Het eiland Bali is het eiland waar we de meeste toeristen zullen vinden en toch mooie natuur en stranden heeft. Zoals de naam van de stad al doet vermoeden, zullen we hier waarschijnlijk genieten van het mooie strand.
Ubud (Bali)
Deze stad wordt ook wel het culturele centrum van het eiland Bali genoemd. Maar naast het cultuur snuiven hopen we hier ook een fietstocht te kunnen doen.
Kuta (Bali)
Alweer de laatste bestemming van Indonesië, maar voor mij ook de allerlaatste bestemming van deze reis. We zullen deze reis afsluiten met een paar Indonesische feestjes.
Vanaf Bali zal ik weer richting Düsseldorf Airport vliegen. Mijn twee reisgenoten zal ik in Indonesië achterlaten, zij zullen nog twee weken genieten van een paar andere Indonesische eilanden.
Visum
Het visum voor Myanmar moesten we nog aanvragen op ambassade van Myanmar. Omdat het visum 90 dagen na aanvraag verloopt, hebben we hier nog even mee gewacht. Het aanvragen van het visum was niet moeilijk. De website gaf duidelijk aan welke gegevens er nodig zijn. Ook is het uploaden van een pasfoto verplicht. Nadat je de stappen hebt ingevuld, kun je door naar de betaling. Hier begonnen voor mij de problemen. Op één of andere manier werd de link naar mijn bank niet doorverwezen waardoor ik niet kon betalen. Het bellen en e-mailen naar zowel mijn bank als de betalingsmaatschappij was begonnen. Drie dagen nadat ik het onlineformulier had ingevuld, kreeg ik de bevestiging. Mijn approval letter is binnen en zal mij toegang geven tot het land van de tempels.
Sinds 10 juni 2015 is er een wetswijziging door de huidige president Joko Widodo doorgevoerd wat betreft het visum voor de Nederlandse toerist in Indonesië. Dit betekent dat Nederlandse toeristen na 10 juni 2015 geen visum meer nodig hebben om het land in te kunnen. Voor meer informatie over deze wijziging kun je de website van indonesienu.nl bezoeken.
Vaccinaties
Voor sommige landen zijn vaccinaties niet verplicht maar wel verstandig. Voor zowel Indonesië als Myanmar worden vaccinaties aangeraden. Ben je een week voordat je Myanmar en Indonesië binnengaat, in een land geweest waar gele koorts heerst? Dan is de vaccinatie tegen gele koorts verplicht. DTP en Hepatitis A zijn de vaccinaties die ons worden aangeraden voor Myanmar en Indonesië.
Heb je nog tips of aanbevelingen laat ze hieronder achter in de comments!
3 Reacties
Simone | Paper Travels
juni 17, 2015 @ 17:58
Wat een gave reis lijkt me dat te worden! We zijn ook veel in Azie geweest en het blijft een van mijn favoriete werelddelen. Goede reis alvast!
Matthijs
juni 17, 2015 @ 19:20
Bedankt Simone, ik ga er een mooie reis van maken!
Marcella
juni 27, 2015 @ 20:54
Wat een toffe reis zeg, ik ben erg benieuwd naar je ervaringen! Leuk!!