Rome, de hoofdstad van Italië, heeft een grote geschiedenis en bijzondere bezienswaardigheden. Samen met drie vrienden bezocht ik de oude Romeinse stad. Een week lang heb ik genoten van de mooie gebouwen, het heerlijke eten en het mooie Italiaanse weer. In mijn eerste Plog geef ik je een beeld van deze geweldige stad.

Vanaf Düsseldorf (Weeze) vlogen we met Ryanair naar Rome Ciampino. We boekten een kamer voor 4 personen met een eigen badkamer in het 3-sterren Hotel Palacavicchi. Ons verblijf was inclusief ontbijt en we hadden een kleine tuin. Het hotel is gelegen op ongeveer 10 minuten rijden van het vliegveld en ligt drie kwartier buiten het centrum van Rome.

Om elke dag in de binnenstad van Rome te komen, namen we de trein met de door ons aangeschafte weekkaart.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spanish steps – Piazza di Spagna

De Spaanse trappen aan het plein Piazza di Spagna was onze eerste stop in Rome. Een bekende toeristenplek waar we genoten van het heerlijke weer. Nadat we onze foto’s hadden gemaakt, liepen we verder om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien.

Trevi Fontein Rome

Trevi Fontein

Na een leuke wandeling door de vele zijstraten van Rome, kwamen we aan bij de Trevi Fontein. Deze fontein is de grootste en de oudste fontein van Rome. Tussen vele andere toeristen maakten we mooie foto’s van de fontein. De mythe gaat dat je ooit terugkeert naar Rome wanneer je een muntje in het water gooit.

[easy-image-collage id=1303]
In het hotel waar we verbleven, was ook een groot restaurant aanwezig. Er stonden veel gerechten op het menu en ook pizza’s en pasta’s waren een prima optie. Hou je meer van een BBQ? Aan het einde van het terras is een BBQ waar de koks vlees en vis voor je kunnen maken. Met een fles wijn en het eten is dit, na een dag lopen in de stad, zeker geen straf aan het einde van de dag.

Hotel Wijn

Genieten van een wijntje

Vaticaanstad, de kleine onafhankelijke staat die geregeerd wordt door de Paus, wilden we niet missen. Met soms wel meer dan 30.000 toeristen per dag kun je een lange wachtrij verwachten bij het Vaticaan Museum en St. Peters Basilica. De wachtrij van een uur is mij daarom nog meegevallen. In het Vaticaan Museum liepen we langs de vele galerijen en kunstwerken die je hier kunt bezichtigen. In de tuinen van het Vaticaan konden we even vluchten van de drukte die je in de gangen van het gebouw wel hebt. Let op: je komt alleen het museum alleen binnen wanneer de schouders en knieën bedekt zijn.

[easy-image-collage id=1305]

Vaticaanstad

Pantheon – Een bezienswaardigheid in Rome die niet overgeslagen mag worden! Onder de koepel van het Pantheon kun je genieten van de mooie lichtinval. Je kijkt je ogen uit als je je realiseert hoe oud het Pantheon is. Alles ziet er nog ongelofelijk goed uit. Op het plein dronken we het meest dure biertje wat ik ooit gehad heb. Maar duur hoeft niet altijd goed te zijn. Het witte biertje vond ik niet heel geweldig. De sfeer op het plein maakte daarentegen alles goed.

Pantheon Rome

Bij het Colosseum had zich ondertussen een rij van ongeveer 2 uur verzameld. Een snellere manier om naar binnen te komen is met een tour. Je betaalt dan wel iets meer dan de normale entree. Wij kozen voor deze optie en we stonden binnen no time in het grote theater. Een gids, die gebrekkig Engels sprak, vertelde ons over de geschiedenis van het Colosseum. Een verhaal met interessante weetjes maar door het gebrekkige Engels moeilijk te volgen. Het Colosseum werd gebruikt voor diverse spelen en is tot op de dag van vandaag open voor toeristen. De straat waar het Coloseum aan kruist, is autovrij op zondag zodat je een geweldige foto kan maken van het gehele gebouw.

[easy-image-collage id=1340]

Op één van onze laatste dagen in Rome besloten we om nog eens lekker rond te dwalen door de mooie zijstraatjes van deze stad. We hadden nog geen bezoek gebracht aan de Roman Ruïnes van het Forum. De enorme ruïnes die veel geschiedenis hebben zijn het bezoeken waard. Verbaasd door wat er allemaal nog stond, namen we mooie foto’s en leerden we in de Lonely Planet wat over de geschiedenis. We vervolgden onze weg richting de oudste stenen brug van Rome: de Ponte Rotto. Toen wij er waren mocht er nog publiekelijk gedronken worden en dan is een pilsje in het park niet mis. In een week hebben we veel van de bezienswaardigheden in Rome gezien. We gooiden geen muntje in de Trevi Fontein maar terug naar Rome wil ik zeker nog eens.

[easy-image-collage id=1343]