Heb jij met je vrienden ook wel eens van die briljante ideeën? Een gezellig avondje in de kroeg. Onder het genot van een hapje en een drankje ben je oude reisherinneringen aan het ophalen. Voordat je het weet heb je even later een nieuwe reisbestemming. Het maken van stedentrips met vrienden vind ik één van de leukste dingen die je met vrienden kan doen. Mijn eerste stedentrip van 2017 is er dan ook één met vrienden. Waar deze stedentrip naar toe gaat, lees je in deze blog.

De kerstdagen; voor velen etentjes met familie en vrienden. Zo heb ik ook tijdens de kerstdagen vele etentjes gehad. Met de vriendengroep bezochten we net voor de feestdagen een BBQ-restaurant. De buikjes werden rond gegeten en de drankjes vloeiden rijkelijk. Nieuwe reisplannen voor 2017 worden uitvoerig besproken. Is het leuk om met z’n allen op stedentrip in Europa te gaan was al snel één van de vragen die gesteld werd. Een goed idee vond ik, want de overuren van afgelopen maand moeten nog opgemaakt worden. Over de bestemmingen hoefden we niet lang na te denken; Barcelona. Al snel worden de agenda’s er bij gepakt en wordt er een datum geprikt.

Bouwwerken Barcelona

Stedentrip Barcelona

De data zijn geprikt en voor die gene die mee willen kan het vrij vragen beginnen. Ik vind het leuk om activiteiten en/of reizen te organiseren. Op een luie zondag klap ik mijn laptop open om prijzen te gaan vergelijken. Een idee met wat de kosten voor vliegtickets en accommodatie geeft een goedbeeld van de totale kosten voor een lang weekend Barcelona. Via Google Flights en Momondo, mijn twee favoriete vergelijkingswebsites zoek ik naar ticketprijzen. Eerst bekijk ik de prijs voor één persoon om vervolgens de prijzen voor meerder personen te vergelijken.  Ook zoek ik via Airbnb, Booking.com en Hostelworld naar verschillende mogelijkheden voor accommodatie. Binnen een paar dagen wordt de knoop doorgehakt en boek ik die dag nog vijf retourtickets Barcelona. Eind februari zal ik met minstens 4 vrienden een lang weekend in Barcelona doorbrengen.

Barcelona heb ik in 2017 precies 10 jaar geleden ook bezocht, toen ik nog VMBO volgde in mijn dorp Nieuwleusen. We bezochten prachtige gebouwen, Park Güel en zaten voornamelijk op het strand te genieten van de zon. Concrete plannen voor bezienswaardigheden zijn er nog niet, maar de bouwwerken van Gaudí en Camp Nou zullen niet aan een bezoek ontkomen. Op de vakantiebeurs kregen we per toeval een flyer in de handen gedrukt over fietstochten door Barcelona. Toeval of niet, dit lijkt mij een prachtige manier om de stad te verkennen. Tips voor bezienswaardigheden, restaurants of uitgaansgelegenheden in Barcelona zijn altijd welkom.

Camp Nou Barcelona

Alle afbeeldingen in deze blogpost zijn afkomstig van uploaders van Pixabay.

Een stedentrip WEL of NIET met vrienden, wat vind jij?