Al jaren staat IJsland bovenin de lijst met bestemmingen waar ik graag naar toe wil. Een land met ruige natuur, vulkanen en een aantal vreemde culinaire hoogstandjes zoals rouwe haai. Het is de natuur die me nieuwsgierig maakt en in alle opzichten aantrekt. Heerlijk uitwaaien in de nationale parken en met een spiegelreflexcamera mijn reisfotografie op een hoger niveau brengen. Na vele positieve blog verhalen, boeken en reisprogramma’s maak ik in november eindelijk een rondreis door IJsland. De voorpret is begonnen en wat kijk ik er naar uit! Wat zijn mijn verwachtingen voor een rondreis door IJsland?

1. Ringweg IJsland

Voor mij, nu al de perfecte weg van het eiland. De M1 (rondweg), de snelweg rondom het eiland gaat tevens langs vele hoogtepunten zoals nationale parken, geisers en watervallen. Vanaf de hoofdstad Reykjavik is het slechts één kant oprijden om te beginnen met de kennismaking van het bijzondere landschap. Wat dacht je van het Thingvellir National Park of de fjorden in het noordwesten. Ik verwacht dat een huurauto de meest praktische manier is om rond te reizen. De ringweg is een soort van rode draad tijdens je rondreis, na verschillende uitstapjes over zijwegen kom je altijd weer op terug op de hoofdweg. Daarnaast ben je met de auto niet afhankelijk van de bezienswaardigheden die touroperators aanbieden of stops waar je met de bus zult komen. Naar verluid is IJsland perfect voor de liftende reiziger. Misschien een optie die ik zal overwegen als ik mijn vrienden achterlaat en zij nog 3 dagen langer mogen genieten.

2. Reisfotografie in IJsland

Ik wordt steeds enthousiaster als ik denk aan het fotograferen van de natuur. Landschap is er in IJsland genoeg. De meer ik aan de watervallen, vulkanen en geisers in IJsland denk, des te meer ik mij ga verdiepen in fotografie. Een paar weken geleden kocht ik het boek ‘Reisfotografie’ van Laura Vink. In een hoog tempo lees ik door het boek en geniet ik van haar prachtige reisfoto’s. De verschillende tips van Laura hoop ik in IJsland nog beter toe te kunnen passen. Wat dacht je van Jökulsárlón ice lagoon, één van de meest gefotografeerde plekken in IJsland.

3. Aurora Borealis

De wat? Je weet wel, het noorderlicht. De deeltjes die van de zon als zonnewind door de lucht vliegen en de lucht een prachtige kleur geven. Tijdens mijn zeven dagen in IJsland hoop ik stiekem het noorderlicht te kunnen zien. De meeste kans maak je tussen de maanden oktober t/m april. Ook al kun je het noorderlicht niet plannen, in remote places is het beter te zien dan in een stad. Ik hoop het noorderlicht stiekem toch te kunnen zien en anders… een goede reden om nog een keer een rondreis IJsland te plannen.

Wat zou jij niet overslaan tijdens je rondreis door IJsland?