Inmiddels is het al de derde woensdag van het jaar en, zoals de titel al verraadt, is dit m’n allereerste blog van dit jaar. Hoe kan het dat ik pas na drie weken weer een blog online zet? Dat komt doordat ik deze blog heb omgetoverd tot een persoonlijke blog. Normaal gesproken zou ik dit niet zo snel doen, toch leek het me leuk om je iets meer te laten lezen over de blogger achter rugzak-reizen.nl.

In deze blog even geen reisverhalen en/of tips die met het reizen te maken hebben. Deze blog is ook geen excuus om mijn goede voornemens gelijk van de baan te vegen. En nee, ik ben zeker niet van plan om met mijn nog geen jaar oude reisblog te stoppen! Waarom dan geen blog de afgelopen drie weken?

Planning

Met een goede blogplanning heb je al snel een paar artikelen als ‘concept’ opgeslagen zodat je in de drukke weken toch een artikel online kunt zetten. In de laatste week van 2015 raakte mijn voorraad aan concept-artikelen op, maar gelukkig kwam daar de 2015 travel tag van Shamira van kompas24. Tijdens de drukke dagen, die gevuld waren met gezellige etentjes en vele drankjes, gunde ik mezelf geen tijd om een leuk artikel te schrijven. Net voor het nieuwe jaar verscheen mijn laatste artikel over het Auschwitz Birkenau museum. Mijn planning voor het schrijven van nieuwe artikelen over reisbestemmingen tijdens de afgelopen weken was simpel gezegd slecht.

Nieuwe Uitdaging

De reden van deze slechte planning: begin december reageerde ik op een vacature die ik van één van mijn vrienden doorgestuurd had gekregen. Een vacature voor een ICT-functie in een ziekenhuis nabij mijn woonplaats. Na een goed gesprek met het ziekenhuis besloot ik om deze nieuwe uitdaging met beide handen aan te grijpen en mijn huidige werkgever te verlaten. De afgelopen tweeënhalf jaar heb ik via een detacheerder op de ICT-afdeling van een ziekenhuis in Oost-Nederland gewerkt. Met veel plezier heb ik met leuke collega’s gewerkt aan onze dagelijkse werkzaamheden en verschillende projecten. De laatste twee weken hadden we één van de grootste uitdagingen; het verhuizen van het ziekenhuis. Deze week is mijn laatste week waarna ik deze werkplek met een dubbel gevoel zal verlaten. Per 1 februari a.s. ga met veel zin naar de ICT-afdeling van een ander ziekenhuis. Een nieuwe uitdaging in een bekende omgeving!

Nieuwe reisverhalen

Wanneer komen die reisverhalen dan weer? Na een aantal drukke weken op het werk ga ik in de laatste week van januari weer op stedentrip. Dit keer breng ik een bezoek aan Marokko, dat ligt in een voor mij nog onbekend continent; Afrika. Een land, waar ik na het zien van verschillende reisprogramma’s zoals 3 op reis, steeds meer interesse in kreeg. Bij het zoeken naar vliegtickets naar het liefst een warme bestemming vielen mijn ogen op Marrakech. Zonder enige twijfel besloot ik om deze vliegtickets te boeken. Wat ik toen nog niet wist is dat één van mijn huidige collega’s ook besluit om mee te gaan naar deze koningsstad. De vakantiebeurs afgelopen week was een mooie gelegenheid om wat informatie te verzamelen voor deze stedentrip maar ook voor mijn reisplannen aankomend zomer. Bij een te gekke Marokko stand kocht ik de 100% Marrakech reisgids om me te leiden door een veel belovende stad. Nieuwe avonturen en reisverhalen komen snel weer.

Hebben jullie ook wel eens last van een blog dilemma?