Vanaf begin dit jaar is het Drop & Go-systeem op Eindhoven Airport in gebruik genomen. Dit systeem helpt je bij het zelf inchecken van je ruim bagage. In samenwerking met vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Transavia maakt het Eindhovense vliegveld gebruik van een mooi snufje technologie. Tot aan mijn reis naar Krakau maakte ik nog nooit eerder gebruik van dit geautomatiseerde systeem op een vliegveld. Wat vind ik van Drop & Go op Eindhoven Airport?

Hoe werkt het ?

Wanneer je arriveert op het vliegveld, loop je naar één van de Drop & Go-apparaten op bij de check-in counters. Plaats je rugzak en/of koffer op de bagageband en het systeem geeft aan hoeveel gewicht er in je ruimbagage zit.
Scan de barcode van je vliegticket (Om €70 aan boete te besparen print deze bij Ryanair altijd uit), waarna er een ‘bagage tag’ wordt afgedrukt. Controleer deze tag op naam en plaats deze volgens de instructies op je bagage. Wanneer je op het apparaat hebt aangegeven dat de gegevens kloppen wordt je bagage afgevoerd. Zoals je van het ‘normale’ inchecken van je bagage bent gewend, krijg je altijd nog een bevestiging met ‘tag-nummer’ mocht je bagage kwijt raken. Loop dus niet gelijk weg en wacht even totdat je tag-nummer wordt afgedrukt. Wanneer je deze laatste stap hebt uitgevoerd, ben je klaar om naar de gate te vertrekken.

Conclusie

Ik was blij verrast door de aanwezigheid van medewerkers die helpen bij Drop & Go op Eindhoven Airport. Mocht je vragen en/of problemen hebben bij het inchecken, staan er altijd medewerkers klaar om je te helpen. Ik werd met vol enthousiasme naar één van de apparaten begeleid. Op het apparaat staan alle instructies aangegeven waardoor ik snel kon beginnen met het inchecken van mijn bagage. Het proces van het zelf inchecken van je ruim bagage gaat snel en eenvoudig. Het scheelde wel dat mijn bagage onder het toegestane gewicht woog en ik keurig online had ingecheckt. Ik ben benieuwd of het proces extra tijd had gekost wanneer ik dit niet had gedaan.

Wat vind jij van dit geautomatiseerde systeem? Denk je dat dit gaat werken op grote luchthavens ? Ik ben benieuwd naar je reactie.