Het jaar 2015 is alweer bijna voorbij en wat is deze toch snel gegaan! Voordat ik begin aan al die kerstborrels en etentjes is het tijd om even terug te blikken op het reisjaar 2015. Om dit leuk samen te vatten bedacht Gabriëlle van Globe Girl de Travel Tag 2015; een vragenlijst die doorgegeven wordt onder de reisbloggers om je mooiste reisherinneringen van het jaar te omschrijven. Shamira van kompas24 gaf de Travel Tag 2015 aan mij door, deze vul ik met alle plezier in! Hoe kijk ik terug op afgelopen jaar en wat zijn mijn hoogtepunten geweest?

Wat is je mooiste reisherinnering van 2015?

In 2015 heb ik veel mooie reisherinneringen voorbij zien komen. Als ik de mooiste uit moet kiezen, dan is dat tijdens mijn rondreis in Myanmar geweest. Nadat ik kennis had gemaakt met één van de grootste steden in Myanmar, Mandalay, reisde ik door naar Hsipaw, een klein dorp dicht bij de bergen. Met een gids en een kleine groep liep ik 5 uur lang door de rijstplantages, bergen en bergdorpjes op weg naar mijn slaapplek in een bergdorp. Onze groep werd door de locals opgevangen in hun houten huis waar we heerlijk hebben gegeten en mochten slapen. Een herinnering om niet snel te vergeten en daarom mijn mooiste reisherinnering van 2015.

Rijstvelden Hsipaw

Waar ben je het liefst tijdens oud en nieuw? In Nederland of in het buitenland?

Of ik oud en nieuw vier in het buitenland of in Nederland maakt me niet zoveel uit. Ik vind het gezellig om oud en nieuw om met vrienden te vieren en het gaat me voornamelijk om de gezelligheid. Vorig jaar ben ik met oud en nieuw naar Londen geweest. De vuurwerkshow die iedereen wel kent van tv is fantastisch om van een podium of afstand te zien. Een paar jaar terug was ik in Brisbane, Australië tijdens oud en nieuw. Met verschillende mensen van Couchsurfing hadden we de meest gezellige avond in een casino. Hoe mooi de locaties in het buitenland wel niet waren, mij gaat het met oud en nieuw meer om de gezelligheid. Mocht ik lastminute bedenken om oud en nieuw in het buitenland te vieren (met vrienden) dan sluit ik dat niet uit. De kans is groot dat ik oud en nieuw gezellig met mijn vrienden in Nederland ga vieren.

Wat is jouw mooiste reisfoto van 2015?

Ik mag graag foto’s maken tijdens het reizen en heb dan ook veel mooie foto’s gemaakt het afgelopen jaar. Voor deze vraag heb ik al mijn albums van afgelopen jaar doorgespit en de onderstaande foto uitgekozen.

Bagan

De stad Bagan staat bekend om de vele tempels. Met een e-bike reed ik door het gebied met meer 4000 tempels! Een van deze mooie tempels staat op deze foto.

 

Waar ben jij trots op wat jij bereikt hebt in 2015?

In 2015 ben ik begonnen met deze persoonlijke reisblog. Op 1 april (ja, geen grap) ging mijn blog online met artikelen die ik eerder schreef op een ander domeinnaam. Sindsdien probeer ik elke week een blog te posten met mijn ervaringen en/of tips gerelateerd aan het reizen. Reisbloggers spreken over je grootste hobby (reizen en bloggen) is fantastisch waar ik ook veel van heb kunnen leren. De reacties die jullie als lezer achterlaten zullen mij ook in 2016 motiveren om door te gaan met bloggen, thanks!

Ik heb een fulltime job in de IT waar ik minstens 40 uur per week mijn energie en plezier in steek. Naast het werken ben ik leergierig en mag ik graag nieuwe dingen leren. Een online cursus om mijn kennis te verbreden is dan ook iets wat ik leuk vind om te doen. Aan het einde van 2015 begon ik aan een TEFL (Teaching English as a Foreign Language). Tijdens deze cursus leerde ik verschillende technieken en methodes om les te geven aan mensen waarvan hun eerste taal niet Engels is. Ik haalde mijn certificaat en wil hier in de toekomst zeker iets mee doen. In 2016 begin ik aan een cursus IT-security en wil ik naast het verbeteren van mijn blog ook nog Spaans gaan leren.

Wat is het leukste land wat jij hebt bezocht in 2015?

In 2015 bezocht ik zeven verschillende landen: Polen, Duitsland, Oostenrijk, Indonesië, Maleisië, Myanmar en Thailand. Het laatst genoemde was alleen voor een stopover vanuit Bangkok naar Mandalay. In Bangkok heb ik dan ook niet meer gedaan dan een paar biertjes drinken in het guesthouse. Myanmar was een ervaring op zich en verbaasde me op zoveel verschillende manieren. De gouden pagoden, stoepa’s en de gemeende vriendelijkheid van de lokale bevolking. Vier dagen feesten in Kuala Lumpur voordat we twee weken op rondreis gingen door Indonesië was geweldig. In Kuala Lumpur bezocht ik samen met vrienden onze internationale vrienden. In Indonesië bezocht ik de eilanden Java en Bali.
Java was zo puur en het beklimmen van de Bromo en Ijen vulkaan behoort echt tot mijn hoogtepunten. Wie had er gedacht dat er in april nog geskied kon worden? Ik niet, toch ging ik skiën in Oostenrijk. Daarnaast bezocht ik Duitsland een aantal keer en maakte ik voor het eerst kennis met Polen tijdens een stedentrip Krakau. Wat het leukste land is dat ik bezocht? Lastig, met de alle leuke voorbereidingen en de bijzonderheid van het land meegerekend kies ik voor Myanmar.

Welke reisbestemmingen staan voor 2016 op jouw wishlist?

Plannen voor het jaar 2016 heb ik nog niet gemaakt. Wel staat Iran voor aankomend zomer op de planning en ben ik op dit moment druk bezig met het uitstippelen van mijn reis. Ook hoop ik in 2016 eindelijk Ijsland eens te bezoeken. Sinds 2014 roep ik al dat ik naar Ijsland wil.

Vullen jullie deze tag ook in?

De volgende reisbloggers wil ik vragen om deze tag ook in te vullen:

-Bart van vetexbart.be
-Kimberley van justgoglobal.nl
-Danique van mytraveljournal.nl

Wat was jouw leukste en mooiste herinnering van 2015?