Klingenberg am Main is een klein dorp gelegen in de deelstaat Beieren niet heel ver van Frankfurt. Op vrijdagmiddag net voor de Nederlandse spits reed ik richting dit kleine dorp. Niet omdat ik dit dorp zo graag wou bezichtigen maar om een oude reisvriend op te zoeken. 

Klingenberg am Main

In het weekend van 19 december reed ik gemiddeld 900 km om een oude reisvriend van Australië op te zoeken. In Australië reisden we zo’n drie maand samen in onze eigen Ford Falcon van de oostkust tot aan Ayers rock. Inmiddels was het al weer 1,5 jaar geleden dat ik hem zag, tijd om hem op te zoeken in Klingenberg am Main. Na mijn navigatie goed ingesteld te hebben kon ik beginnen met kilometers vreten op de Duitse Autobahn. De A3 volgen richting Frankfurt was niet zo moeilijk en de focus lag dan ook voornamelijk op het drukke verkeer. Na een helse spits in het Ruhrgebied vol met Nederlandse vakantiegangers die mogelijk op doorreis waren naar hun ski bestemming kwam ik om 21:00 uur aan in Klingenberg.

Onder het genot van een Duits biertje en airhockey konden mijn reismaat en ik lekker bijpraten. Veel van het dorp viel er nog niet te zien, het was immers donker. De volgende ochtend hadden we ingepland om het oude centrum van Klingenberg am Main te verkennen. Het centrum was niet groot maar voorzien van kleine Duitse bakkerijtjes en een kruiden winkel (Ingo Holland). Na een kijkje genomen te hebben in dit wat bekende kruiden winkeltje besloten we om door te lopen naar het slot. Dit slot was gelegen boven aan één van de heuvels wat we zouden bereiken na ongeveer een uur lopen. Niet dat het zover lopen was naar de top maar omdat we eerst eens gingen kijken bij een oude gletsjer. Na een mooie wandeling door de natuur waren we dan ook ongeveer na een uur boven. Boven hadden we een geweldig uitzicht over het dorp waar het verschil tussen het oude centrum en het ‘nieuwe’ goed te zien was.  Na wat geluk met het weer te hebben waren we dan ook net voor de regen weer beneden en thuis om te lunchen. Aangezien het slecht weer was en we toch wat wouden doen gingen we kerstkoekjes maken met zijn kleine zusje.

Weekend Klingenberg

Rond kerst in Duitsland betekend bijna automatisch een kerstmarkt. Zo bezochten wij in de droge avond de kerstmarkt in Aschaffenburg. Dit was een kerstmarkt zoals je deze in Duitsland zou verwachten. Veel kleine stalletjes met vooral veel Glühwein en Bratwürst. Natuurlijk moest ik deze Glühwein en Bratwürst proeven voordat we weer terug reden naar Klingenberg am Main. Wat later op de avond dronken we nog een Duits wit biertje en speelden we nog pool. Een kort maar leuk weekend in Klingenberg met een goede reismaat die ik al veel te lang niet gesproken had. Een echte stedentrip was dit niet maar wel heerlijk om een weekendje in Duitsland door te brengen.