Een stedentrip Brugge heb jij dat al eens gedaan ? Uren lekker ronddwalen door de stad en in de avond genieten van een Belgisch pintje. Hou je van spontane stedentrips dan raad ik je aan om een weekend naar Brugge te gaan. 

Stedentrip Brugge

Eindelijk in April 2014 een weekend naar Brugge. Wat een geplande stedentrip in 2012 zou worden hebben we in 2014 waargemaakt.
Op hostelworld.com vonden we een goedkoop maar goed beoordeeld hostel. St. Christophers Bauhaus Hostel is gelegen in het oude stadscentrum van Brugge. Voor ongeveer €25 euro p.p.n. verbleven we op loopafstand van mooie de mooie bezichtigingen zoals de Grote Markt en de Oude Vrouwekerk. Ook had het hostel gratis ontbijt en was er een bar aanwezig met verschillende Belgische top bieren.

Stedentrip Brugge

Brugge is een geweldige stad om voor een weekend te bezoeken. Je kunt heerlijk rond dwalen tussen de middeleeuwse gebouwen. Deze middeleeuwse stad is dan ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Omdat deze stad opgenomen is in de werelderfgoedlijst van UNESCO wordt er zo min mogelijk verkeer toegestaan in de binnenstad. Parkeren hoeft niet moeilijk te zijn, in de stad mogen dan wel veel blauwe zones aanwezig zijn maar er zijn zes parkeergarages met genoeg plek. Wij hebben gekozen om bij het centraal station te parkeren met 1500 parkeerplaatsen kun je hier voor €3,50 per dag parkeren.
België staat bekend om zijn lekkere wafels die je in verschillende smaken en groottes kunt vinden, dus ook in Brugge kom je ze overal tegen. Ze verschillen echter nog wel eens van prijs maar een beetje wafel blijft lekker! België is ook een echte bier cultuur waar je veel verschillende bieren zult tegen komen. Ook in Brugge zal op het terras de keuze voor een biertje niet altijd even makkelijk zijn maar lekker zijn ze zeker. In Brugge zul je de Brugse Zot overal tegen komen deze wordt immers gebrouwen in Brouwerij de Halve maan in Brugge. Naast de blonde hebben ze ook een bruine variant de Dubbel, hier gaat mijn voorkeur naar uit (smaken verschillen).

Brugge

Sightseeing

Brugge heeft veel bezienswaardigheden omdat iedereen een andere manier van ‘sightseeing’ heeft zal ik de onze beschrijven. Wij hebben ervoor gekozen om de stad per voet te doen. Hier hebben we één volle dag voor uitgetrokken. Je kunt de stad ook per boot doen, je vaart dan door de vele kanalen van Brugge waardoor je een heel ander beeld krijgt van de stad. Wees niet bang dat je geen boot tour kunt vinden ze varen er namelijk genoeg.
Ik zal hieronder een aantal van onze bezienswaardigheden beschrijven, natuurlijk geen ‘must see’ maar voor ons waren dit de hoogtepunten van een weekend Brugge.

Ons hostel lag op nog geen vijf minuten loop afstand van Astrid park. Dit park is nog net niet gelegen tussen alle drukte van de vele bezienswaardigheden. Een leuk park om nog even van je rust te genieten of aan het einde van de dag tot rust te komen. Naast het Astrid Park zit nog een klein kerkje genaamd ‘H.-Magdalena Kerk’ leuk om even binnen te kijken. Het Minnewater is een meer gelegen in het centrum van Brugge bij het Minnewaterpark, hier zul je veel toeristen tegenkomen die genieten van een wandeling door het park en de middeleeuwse gebouwen gelegen naast het meer. Ook ligt hiernaast het Begijnhof wat tevens nog het enige begijn in de stad Brugge is. Na wat leuke plaatjes geschoten te hebben van de Wijngaardbrug met toegangspoort  zijn we doorgelopen naar het Oude St. Jans Hospital. Een oud ziekenhuis van de stad Brugge, wat nu een museum is. Tegen over het ziekenhuis zit één van de oudste bidplaatsen van Brugge de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Voor een paar euro kun je als bezoeker binnen kijken, door de renovatie viel dit een beetje tegen aangezien er veel afgedekt was. Na de renovatie zal dit voor een paar euro echt de moeite waard zijn. Van wandelen krijg je trek en dorst, en vonden we het de hoogste tijd voor een wafel in de Katelijnestraat.
Na een iets wat dure Brusselse wafel (wel lekker) en een goede kop koffie konden we onze ogen uit kijken in één van de winkels tegen over.
Dit was een bier winkel met meer dan 400 verschillende bier soorten, leuk om even te zien en voor de bierliefhebber keus genoeg.

Brugse Wafel

Een van mijn favoriete bezienswaardigheden in Brugge was het Historium museum. In dit museum word je meegenomen door Brugge in de Middeleeuwen. Je loopt als ware door een show in verschillende kamers waar Jacob zijn verhaal doet over de middeleeuwse stad. Deze show duurt ongeveer een uur en is echt de moeite waard. Nadat de show is afgelopen kun je op het dakterras nog genieten van het mooie uitzicht op de Markt.
We eindigden onze wandel tour bij het Heilig bloedbasiliek, dit is een dubbelkapel in gotische stijl met oud trappenhuis op de Burg waar nogmaals een wafel gesmuld werd.