De vakantiebeurs 2015 die dit jaar gehouden werd van 14 t/m 18 januari in de jaarbeurs van Utrecht is de plek om vast in de vakantiesferen te komen. Wil je meer weten over een vakantiebestemming of wil je lekker een dagje uit en houd je van reizen? Dan is de vakantiebeurs de ideale beurs voor jou. Gedurende 5 dagen kun je ideeën opdoen of informatie krijgen over allerlei bestemmingen.

Vorig jaar ging ik voor het eerst naar de vakantiebeurs en was ik gelijk verkocht door de goede vakantiesferen en gezelligheid. Reisorganisaties komen hier samen om je klaar te stomen voor een nieuw avontuur door je zoveel mogelijk informatie te geven. De beurs waar je lekker wordt gemaakt met verschillende vakantiebestemmingen maar ook door de verschillende variaties van buitenlands eten kunt proeven. Voor mij is deze beurs een heerlijk dagje uit om ideeën op te doen voor nieuwe reisbestemmingen. In 2014 ging ik gericht opzoek naar informatie over het reizen door India. Dit jaar had ik ideeën maar ging ik niet specifiek opzoek naar één bestemming. Tijdens de vakantiebeurs zijn de hallen omgetoverd tot ware continenten waarin je lekker kunt wegdromen tussen de verschillende stands.

Vakantiebeurs

De dag begon ik dit jaar bij de Europa hallen waar ik opzoek was naar leuke ideeën voor citytrips door Oost-Europa. Stands van organisaties, vliegmaatschappijen en nog veel meer staan hier om jou van de juiste informatie te voorzien. Of dit nou een citytrip is of een zomervakantie (met kids)  je vindt het op de beurs. Een van de hoogtepunten vond ik dit jaar weer de ‘Camping by Night’ hall die weer creatief was ingericht en veel gezelligheid met zich meebracht. Kinderen kunnen genieten van marshmallows rondom het vuur of een potje tafeltennis spelen en de ouders? zij kunnen opzoek naar informatie over kamperen. Al ben ik op dit moment niet iemand die bijvoorbeeld twee weken gaat kamperen, wel kan ik puur genieten van de sfeer.

2015-01-18 16.36.42

Ik vond het grootste gedeelte van mijn informatie bij de Ijsland stands, een land wat al een poosje op mijn reis verlanglijstje staat. Zij konden me veel informatie geven over hoe ik in een week tijd met de auto toch veel kan zien. Enthousiast met de informatie die ik had verkregen over Europa ging ik door naar Latijns Amerika. Bij de stand van Koningaap had ik een geweldig gesprek met één van de reisleidsters over verschillende bestemmingen in Azië. Zij vertelde me over reizen door Myanmar die ze maakte als reisleidster, een land waar ik dit jaar nog doorheen wil reizen. Door de verschrikkelijk mooie verhalen die ze me wist te vertellen werd ik alleen maar enthousiaster en wilde ik het liefst mogelijk gelijk weg. Nadat we een kopje koffie hadden gedronken liep ik verder over de beurs. Ik wou nog zoveel mogelijk van de andere bestemmingen zoals Azië, Oceanië, en Zuid Afrika zien. Verdeeld over de hele beurs heb ik leuke gesprekken gehad met verschillende reisorganisaties over bepaalde bestemmingen. Op de vakantiebeurs staan verschillende stands met buitenlands eten en heb je de mogelijkheid om een culinaire tour te doen. Daarom hoort er natuurlijk ook een lekker hapje eten bij gepaard met een gekoeld biertje, een goed moment om alle informatie te verwerken.

2015-01-18 19.37.28

De beurs is zo groot dat ik de hele dag heb kunnen genieten van de sfeer en gezelligheid. Doordat ik veel stands heb kunnen bezoeken ben ik naar huis gegaan met veel informatie en brochures. Thuis kan ik nog even lekker wegdromen en nagenieten van een geweldige dag. Toch heb ik al een idee waar mijn reizen dit jaar naar toe gaan. Ijsland stond al hoog in mijn lijstje en Myanmar sluit ik dit jaar zeer zeker niet uit. Nu eerst alles maar eens op een rijtje krijgen en dan kan de voorpret van het plannen beginnen.
Als je informatie of ideeën wil opdoen voor je volgende reis bestemming dan raad ik je zeker aan om naar de vakantiebeurs 2016 te gaan. Mij zie je volgend jaar weer terug!