Je gaat voor een paar dagen naar Londen en je vraagt je misschien af wat je allemaal kan doen in deze grote stad. Heb je geen tijd om alles over meerdere dagen te verspreiden maar je wilt toch de stad zien? In deze blogpost schrijf ik hoe je in één dag toch veel van Londen kan zien.

Londen heeft veel te bieden voor een stedentrip maar ook voor iemand die langer in deze geweldige Engelse stad wil verblijven. Tijdens oud en nieuw verbleef ik 3 dagen in Londen en naast de vuurwerkshow wou ik zoveel mogelijk zien. Zo kun je geweldige musea bezoeken of ga je lekker lopen in de mooiste parken van deze stad. Sla fish and chips zeker niet over tijdens je sightseeing in Londen.

Londen Park

Wat ga je doen in Londen ?

Wanneer je in Londen bent aangekomen zul je verschillende plattegronden (gratis) tegenkomen. Deze plattegronden zijn handig om de weg te vinden maar ook staan hierop de top bezichtigingen op aangegeven. De gratis plattegronden zijn voorzien van advertenties denk aan de ‘free walking tours’ door Londen of de verschillende horeca gelegenheden. De free walking tour is een drie uur durende tour die je meeneemt naar de meest bekende attracties in Londen zoals de Big Ben en St. Paul’s Cathedral. In Londen kun je kiezen tussen de Royal City Tour en de Old City Tour die beiden zo’n drie uur duren. Wanneer je voor beide tours kiest heb je een groot deel van de attracties gezien en aan het einde van de dag heb je waarschijnlijk veel nieuwe vrienden. Vind je het leuk om door de parken van Londen te lopen ? In de winter en zomer zijn Hydepark en de Kensington Gardens een aanrader. Ga je liever na een museum of valt het Engelse weer tegen? Dan is het Science museum echt een aanrader. Het Science museum is een museum voor jong en oud waar van alles te doen is. Zo kun je rondlopen tussen de ruimtestations, vele auto’s of de informatieve spelletjes.

Londen Old City Tour

Londen Bridge, Engeland

Free walking tour Londen

In Londen kun je kiezen tussen de Royal City Tour en de Old City tour. De Royal City Tour neemt je in drie uur mee door de wijk Westminster. Tijdens deze tour loop je langs veel attracties maar de Big Ben en het Buckingham palace zie je zeker. Met de Old City Tour loop je door het oude centrum van Londen waar de gids veel zal vertellen over de geschiedenis van de stad. De laatste tour neemt je o.a. mee langs het St. Paul’s Cathedral en de Tower bridge.
Wanneer je één van deze tours wilt doen verzamel je ongeveer 15 minuten van te voren bij de aangegeven punten op de plattegrond. De naam zegt het al ‘free’ een gratis tour, wij Nederlanders zijn gek op alles wat gratis is toch ? De bedoeling is wel dat je aan het einde van de tour een vrijwillige bijdrage aan je gids geeft.  Ik vond zowel de Royal City Tour als de Old City Tour erg interessant. Stiekem vond ik de Old City Tour net iets beter dan de Royal omdat de gids helemaal opging in zijn werk waar de andere gids net iets meer gebrand was op de vrijwillige bijdrage.

Londen City Tour

Musea

Is het typisch Engels weer en heb je geen zin om je sightseeing buiten te doen ? Ga dan naar het Science museum in South Kessington waar nog meer musea te vinden zijn. Denk je dat dit museum saai is ? In het Science museum kun je gemakkelijk een paar uur rondlopen en je verdiepen in verschillende uitvindingen.
Het Science Museum is ingericht voor jong en oud, voor elke leeftijd is er wel wat te doen en te vinden over de wetenschap van de afgelopen jaren. Zo vind je op de begane grond van dit museum informatie over ruimte stations, oude auto’s en 3D printers. Door het hele museum heen vind je (digitale) spelletjes die je informatie geven over een bepaald onderwerp zoals het menselijke lichaam. Naast het Science Museum vind je het Natural History Museum het grootste historische museum van Engeland. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis dan kun je dit museum combineren met het Science museum. Helaas kan ik mijn oordeel niet geven over dit museum aangezien de wachtrij enorm was. Het Natural History Museum wordt hoog beoordeeld op Tripadvisor en zal het bezoek waard zijn.

Londen City Tour

Vind jij de Free walking tour ook een goede manier om de stad te verkennen ?