Een paar artikelen terug schreef ik over mijn “wishlist” voor 2014, hierop stond een reis naar India. Zoals ik eerder beschreef stond India een jaar geleden niet erg hoog op mijn lijst met vakantiebestemmingen. Inmiddels hele andere gedachten over en ben ik mijn reis naar India al aan het voorbereiden

Ideeën op doen

In januari ben ik naar de vakantiebeurs in Utrecht geweest, ideeën opdoen voor verschillende vakanties. En lekker rondneuzen tussen de verschillende standjes van vakantiebestemmingen die aanwezig waren op de beurs. Wel gingen we met een gericht doel naar deze vakantiebeurs, namelijk meer informatie verzamelen over groepsreizen naar India. Samen met een goede vriendin heb ik besloten om een paar weken in de zomer van 2014 te gaan reizen in Noord-India. Na veel informatie gekregen te hebben op de beurs zijn we verschillende groepsreizen op een rij gaan zetten. Bijv. wat kunnen we in drie weken zien van Noord-India zonder te gehaast te reizen? Ik mag graag low-budget reizen tijdens mijn weken vakantie en een luxe vakantie of zon vakantie is niet voor mij weggelegd.  Tijdens de vakantiebeurs hadden we een stand gezien van Shoestring. Een reisorganisatie waar je avontuurlijke groepsreizen kunt boeken. Zij spraken ons het meeste aan qua informatie en bestemmingen, ook vielen de prijzen voor deze groepsreis erg mee. De gekregen informatie op de beurs hebben we thuis nog eens rustig doorgekeken en vergeleken met andere reis organisaties. Al snel vonden we dan ook een reis bij Shoestring die ons beiden aansprak.

India

Deze budget reis door Noord-India begint in Delhi waar we door de twee verschillende stadsdelen “New” en “Old” Delhi zullen verkennen. We zullen daar het Rode Fort en de grootste moskee (Jama Masjid) bezoeken. Behalve dat zullen we ongetwijfeld kennis maken met de Indiase keuken (hopelijk geen Dehli Belly). Na de eerste dagen in Delhi zullen we per trein door de hooglanden doorreizen naar Shimla. Hier kun je verschillende dingen ondernemen wat te maken heeft met de Brits-Indische cultuur of een wandeling door de besneeuwde bergen. Daarna zullen we doorreizen per openbaar vervoer naar Dharamsala waar de Dalai Lama zijn regeringszetel heeft. Het mooie van deze reis is dat veel per ov gebeurd en dat je zo  een hele andere kijk krijgt op de omgeving. In 22 dagen zullen we veel zien van India, waaronder het Teej festival in Jaipur. Als je in India bent mag je op de UNESCO lijst werelds bekende “Taj Mahal” gelegen in Agra niet missen. We zullen nog meer steden en spectaculaire bezienswaardigheden gaan bezoeken maar niet alles zal ik nu beschrijven, een blog achteraf zou veel leuker zijn.

Voorbereidingen

Voordat we naar India vliegen moeten we wel een aantal dingen geregeld hebben zoals vaccinaties en een visum.
Maar ook een reisverzekering moeten we niet vergeten af te sluiten. Voordat je als toerist India binnenkomt moet je eerst een toeristen visum aanvragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij het visum bureau in Den Haag. Aangezien wij drie weken gaan hebben wij genoeg aan een “enkel entry” visum van 90 dagen. De kosten zijn ongeveer €65 voor een aanvraag bij het visum bureau. Je kunt ook het visum online aanvragen bij instanties die dit voor je kunnen regelen, de kosten hiervan verschillen nogal en kun je per instantie berekenen.  Ook heb je een aantal vaccinaties nodig voordat je naar India gaat, het ligt er wel aan waar je wil reizen in India en waar je vandaan komt reizen. Zo is de vaccinatie gele koorts bijvoorbeeld verplicht als je uit een gebied komt met gele koorts (ook een overstap gebied met gele koorts).
De aangeraden vaccinaties als je door India gaat reizen zijn:

-DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
-Buiktyfus (bij twee weken of langer)
-BMR (Bof, Mazelen en Rode hond)
-Hepatitis A (Geelzucht)

Voor meer informatie over vaccinaties en reisadvies per land kijk eens op Travelclinic.

Een reisverzekering afsluiten is iets wat je snel zou vergeten maar niet wil vergeten. Ik denk dat iedereen hier andere voorkeuren in heeft, misschien wat geld besparen of een iets uitgebreider pakket? Ik geef mijn voorkeur aan een goede reisverzekering, mijn persoonlijke voorkeur hierin ligt bij Europeesche verzekeringen. Maar ook in reisverzekeringen is er genoeg keus en valt er veel te vergelijken. Op basis van je voorkeuren en bestemming valt er voor iedereen wel één te vinden. Op de website van de consumentenbond kun je vaak veel informatie en tips vinden over het afsluiten van een reisverzekering.