De stad Istanbul staat bekend om zijn prachtige moskeeën en bazaars. Istanbul is een perfecte stad voor een korte stedentrip. Je kunt in 3/4 dagen genieten van de Turkse cultuur het eten maar ook het uitgaan. Wat ik allemaal deed tijdens mijn stedentrip in Istanbul kun je teruglezen in deze blogpost. Istabul in 3 dagen deel 1 lees je hier terug.

Turks eten hoort ook bij deze stedentrip en na al het sightseeën was het dan ook tijd voor wat te eten. We kozen ervoor om bij één van de vele takeaways wat te halen. Aangezien dit in de buurt was van de blauwe moskee en het Sophia Hagia konden we genieten van het mooie weer en de blauwe moskee. Nadat we onze maag gevuld hadden met een typische Turkse döner wrap was het tijd om weer een stuk te lopen. Iets wat ik graag wou zien was de Galatabrug waar tientallen dan wel honderden vissers op een rij staan. Na zo’n twintig minuten lopen waren we bij de vissersbrug waar ik mijn camera enthousiast uit mijn tas haalde om flink te fotograferen. Na genoeg foto’s gemaakt te hebben besloten we om een kijkje te nemen in de Yeni Cami moskee die gelegen is aan de Galatabrug. Een bezoek aan deze moskee was niet gepland maar ik was verbaasd hoe mooi deze moskee van binnen is.
De Yeni Cami moskee ligt naast de overdekte Egyptische bazaar waar je voornamelijk veel kruiden kan kopen, niet zo gek dat dit ook wel de kruiden bazaar wordt genoemd. In de avond was het niet meer zo druk en konden we rustig een kijkje nemen in de vele winkeltjes.
Istanbul
In de avond hebben we heerlijk Turks gegeten, dit in een restaurant gelegen in de wijk van ons appartement. Na het avond eten besloten we om met een taxi naar de wijk Taksim af te reizen. Deze wijk werd ons aangeraden om de cultuur te proeven in verschillende kroegjes waar het uitgaan op één staat. Zo hebben we in één van de kroegjes een geweldige Turkse rockband zien optreden. Na een avondje stappen hebben we de eerste dag in Istanbul afgesloten met een Efes biertje in onze eigen wijk.

Op de tweede dag hadden we besloten om een boottocht te maken over de Bosphorus zeestraat en voornamelijk veel Turks eten.
‘S ochtends hadden we moeite met het wakker worden en kozen we voor een goede wandeling langs de rivier. Na een stevige maar mooie wandeling kwamen we bij de bekende Galatabrug. Hier staan verschillende tour operators die allemaal een cruise over de Bosphorus zeestraat aanbieden. Uiteindelijk vonden we een tour die ons voor 2,5 uur en voor 10 Lira p.p over de zeestraat kon varen. Voor onderweg hadden we kastanjes gekocht als snack die je tevens op elke hoek van de straat kan kopen. Een mooie tocht die je net een andere kijkje op de stad geeft, maar naar 2,5 uur had ik het wel gehad. Aan het einde van de tour werden we afgezet bij een boot restaurant waar ze heerlijke broodjes verse vis verkochten. Een goed gevuld broodje met vis die ik niet had willen missen. Inmiddels was het alweer ver in de middag en na wat straatjes en winkeltjes bezocht te hebben was het tijd voor Turkse koffie. Deze koffie die lekker sterk van smaak is is echt een aanrader voor de koffie liefhebber zoals ik.
Als afsluiter van de dag maar ook van deze korte stedentrip hebben we een drankje gedaan bij inmiddels onze vaste bar ‘Just bar’.

Istanbul

Een stedentrip Istanbul voor 3 dagen is zeker de moeite waard. Drie dagen is wel kort maar als je van te voren bedenkt wat je wilt gaan doen is dit best te doen. Ik zou zeker nog eens terug gaan naar Istanbul. Helaas zijn we er niet aan toegekomen om een bezoek te brengen aan de Aziatische kant van Istanbul. Dit gedeelte van de stad zou ik graag willen bezoeken aan mijn volgend bezoek aan Istanbul.